|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Schemi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2014 12:05 Заглавие: Зарядно за акумулатор |
|
|
Мъча се да направя зарядно за акумулатор,но не съм се занимавал с електроника от известно време и съм позабравил някои неща.
Мъчих се да симулирам схемата,но получавам 0А през акумулатора(кондензатора).
Ето някои величини.Променливотоков източник на напрежение VAC-
ACMAG-310V,DC=230V
Ефективното напрежение е равно на Um/sqrt2=219V,Аз съм сложил малко повече.Фазата между тока и напреженеито предполагам е =0.
След това имам грец и делител на напрежение,сложил съм резистори на източника на напрежение за да намаля тока върху диодите,мисля че държат напрежение до 1000В.,до тук теорията изглежда добре.
Ето примерен варинат смятате ли че ще работи?
Получавам 0 ампера през кондензатора,предполагам че е защото още не е зареден и някой може ли да ми каже как да изчисля времето за зареждане,позабравил съм нещата,макар че не помня какво точно съм решавал с кондензатори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Schemi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2014 12:33 Заглавие: Пробвам дали ще работи снимката от имг хостинг |
|
|
Аз смятам така 14В напрежение/10Ома резистор=1.4А ток през кондензатора.Не знам колко е вътрешното съпротивление на кондензатора и дали се отчита?Преполагам че ще е към 1мегаОм за зареден кондензатор? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2014 13:46 Заглавие: Re: Зарядно за акумулатор |
|
|
| Schemi написа: | | но не съм се занимавал с електроника от известно време и съм позабравил някои неща. |
Не си ги позабравили, а никога не си ги знаел. И престани да цапаш форума с глупостите си. Впрочем вече ти осигурих почивката. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|