Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся 433MHz приемен модул

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
July
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:08    Заглавие: Търся 433MHz приемен модул Отговорете с цитат

Търся приемник модул АМ 433MHz с добра чувствителност. Приемникът че бъде монтиран на автомат за гаражна врата за подземни гаражи. В момента ползвам AM-HRR3-433, но обхвата му е малък. На открито е добре около 30м, но под земята заобиколен от бетон е едва 10м.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж на www.comet.bg имат и антени за печатен монтаж.Колега скоро прави и постигна над 500 метра,но в момента не съм с него да ти кажа кой е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kk
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А къде си го монтирал? Не си дал много информация а и не ги знам тези модули но според мен проблема ти е в антената, предполагам използваш парче жица. Купи си читава антена като за радиостанция (или си направи от стоманена тел информация колкото искаш в нета - търсиш 70см банд антена) и я закрепи откъм основата на тавана по-далече от стените някъде около вратата. Ако искаш отвън да ти лови от много далече най-добре е да сложиш още една антена и сплитер или втори приемник.
Върнете се в началото
July
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми аз и модула го купих от Comet. Но ако взема да извадя и забия една антена пред вратата, съседите ще умрат от смях.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Антената за която ти говоря е колкото половин кибритена кутия...на дебелина...
Върнете се в началото
кк
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Виж на www.comet.bg имат и антени за печатен монтаж.Колега скоро прави и постигна над 500 метра,но в момента не съм с него да ти кажа кой е.
Винаги ми е било чудно защо ги купуват тези антени за печатен монтаж - хем са по-калпави от всяка друга антена включително правилно оразмерена такава от парче жица, хем са и бая скъпи (особено в сравнение с печатна антена).
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен също ми е чудно,но колегата направи половин километър с 50-60 миливата мисля,утре ще ви кажа как точно е направено..
Върнете се в началото
July
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

На приемника му дават по каталог "Receiving range up to 45 meters (150 ft)", но на мен ми стигат и 25м, т.е преди началото на рампата за подземния гараж. Освен това обхвата е много различен при отворена и затворена врата. Имам и оригинално дистанционно HORMANN, но то е на около 40 MHz и е голям туч, но при същите условия, с жица за антена, работи от поне 40м.
Върнете се в началото
кк
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

July написа:
Ми аз и модула го купих от Comet. Но ако взема да извадя и забия една антена пред вратата, съседите ще умрат от смях.

Не пред а зад вратата, вътре в гаража, не виждам какво му е смешно след като почти всеки голям подземен гараж е така. Въпросният обхват има смисъл като понятие само ако са дефинирани параметрите на приемника и предавателя, смущенията и къде и какви антени са монтирани. В твоят случай можеш да играеш само с антените и евентуално действително да смениш приемника ако цената не е проблем но ако антената е калпава или монтирана зле това няма да помогне. Провери евентуално дали няма смутители наоколо - примерно ако някой съсед с любителска укв радиостанция си е опънал антената на първият етаж недалеч от твоят приемник и бичи с 50 вата може да се окаже че не хваща и на 5 метра (когато говори) със суперрегенеративен приемник без антенен филтър каквито са по-евтинките.
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж и това: http://www.electroninvest.com/shop/search.php?group=AUREL&ot=0 Не съм ги ползвал още, така, че нямам идея как се държат при споменатите от теб обстоятелства.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети