| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 1:00 Заглавие: Странно бръмчене в жилищен вход |
|
|
Здравейте, от няколко месеца се чува въпросното бръмчене в нас и като цяло на почти всички етажи от жилищния 8 етажен блок. В началото не му обръщах внимание но започва вече да ме дразни.
Както казах блока е 8 етажен по 3 апартамента на етаж като аз съм в средния апартамент и се чува най-силно в дясната половина. Питах комшии и те го чуват. На терасата от двете страни на блока не се чува.
Преди малко спрях тока централно на целия блок и пак се чува. Не мога да хвана никаква логика тъй като има дни в който е не прекъснато, а има дни когато прекъсва за по няколко часа и после пак на ново.
Наподобява бръмчене от голям трансформатор ( чувал съм подобно в голяма подстанция ).
Входа е разместен спрямо останалите така, че се предполага че няма как да е от друг вход.
Някакви идеи или поне към коя институция да се обърна защото вече съм в пълен шах. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 8:07 Заглавие: |
|
|
Дали не е от металните тръби на водопровода?? Разбита кекла на кран издава подобен звук като пуснеш водата.
Последната промяна е направена от XPAHKO на Сря Май 07, 2014 8:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 8:14 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Централното спиране на тока включва ли и тока на асансьора ? _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 9:35 Заглавие: |
|
|
Тръбите са в лявата част, бръмченето е монотомно.. ако е от вик монотомно ли ще бъде или ще се променя според дебита в системата?
Да спирам тока от главния автомат на блока през който минават 3те фази. След него има още 3предпазителя и се разклонява на едната страна към друг авт. предпазител, стопяем предпазител, електромер и тръгва за асансьора, а на другата страна тръгват 3 дебели кабела по етажите като на всеки от тях има табло за всеки от трите апартамента. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 12:52 Заглавие: |
|
|
| Пробвай и със спиране на водата. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 13:15 Заглавие: |
|
|
Преди малко опитвах но двата спирателни крана не работят, а на улицата със сигурност няма само за нас отделен. Преди се беше налагало да спират от ВиК и спряха на половината блокове около нас. Ако е от вода ще бръмчи ли цяла вечер?
Аз ще им се обадя но ще останат много хора без вода за неопределено време. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 19:27 Заглавие: |
|
|
| Е то ако е от водата дали ще е точно 50 херца. |
|
|
 |
ianko... Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 19:46 Заглавие: |
|
|
Ваш съсед може да си ползва собствен генератор.
Двигателя на генератора създава вибрациите. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 20:28 Заглавие: |
|
|
A случайно да има заведение или някаква вентилация някъде? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2014 20:48 Заглавие: |
|
|
Има заведения от край време на 50тина м от северната страна, но като съм на терасите не се чува, а с просто око ги виждам заведенията.
За генератор си мислех но нали ще трябва да изкарва изгорелите газове на вън, а то тогава не се чува. Чувал съм климатик да прави така но тогава се чува и като си на терасара и то доста ясно. А сега най ясно се чува в дясната част на апартамента където е килера. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|