| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2014 9:00 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Че кондензаторите са си написани по схемата- 3 са 100 пико , а 1 е 1 микро. |
Да за тези от схемата ясно въпроса ми е дали мога да ги оптимизирам за мойта схема с елементите които ползвам с токовете и напреженията които са при мен. Така, че да се подобри стабилността и варияциите на изхода. _________________ човек живее само в сегаштния момент,всичко останало или вече е минало или неизвестно дали ще бъде...Марк Аврелии |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2014 17:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Да за тези от схемата ясно въпроса ми е дали мога да ги оптимизирам за мойта схема с елементите които ползвам с токовете и напреженията които са при мен. | - със сигурност нещо има нужда от оптимизация. Най-вече правописа. Пробвай първо с него... |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2014 21:48 Заглавие: |
|
|
| Публикувай окончателния вариант на схемата ти и осцилограми в изхода, при различни товари и напрежения. Виж тук 11стр. и следващите. |
|
|
 |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2014 15:52 Заглавие: |
|
|
Прикачена прилагам схемата която смятам да използвам за моя регулатор.
За съжаление още не съм намерил време да я сглобя на пробна платка но и това ще стане скоро. Ще съм благодарен ако някой има предложение за подобряване на схемата да го сподели.
След като я направя и тествам ще пиша.
Поздрави _________________ човек живее само в сегаштния момент,всичко останало или вече е минало или неизвестно дали ще бъде...Марк Аврелии |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2014 19:14 Заглавие: |
|
|
Не съм баш наясно с алгоритъма на работа на схемата, но бих те посъветвал преди да правиш каквото и да е да направиш една симулация на схемата с някой програмен продукт, OrCad, Protel, Proteus ... _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2014 21:56 Заглавие: |
|
|
на circuit maker я изпробвах и нещата изглеждат добре.
сглобих я набързо и реално на breadboard и там нещата не са лоши. Като за D1 и D3 използвах led но в някои режими на стабилизатора не светят с пълният си капацитет. Не можах да я тествам с товар на 10А. Напрежението го регулира от 0 до max но със слаб товар. _________________ човек живее само в сегаштния момент,всичко останало или вече е минало или неизвестно дали ще бъде...Марк Аврелии |
|
|
 |
|