| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2014 18:52 Заглавие: Меден елемент към алуминиев радиатор?! |
|
|
Здравейте! Имам елемент, на който контактната зона е от мед("бакър"). Трябва да поставя радиатор от алуминий. До колкото знам, такава комбинация корозира. До сега не съм правил такова нещо! Гледам, че на повечето термопасти(по-скъпите) пише, че са некорозивни! Може ли да ми се размине само с паста или трябва някаква подложка да мисля?!
Някой тествал ли е?!
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2014 19:36 Заглавие: |
|
|
Мисля, че няма проблем.
Ако толкова се притесняваш сложи изолация, паста и спи спокойно.... |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2014 21:11 Заглавие: |
|
|
| Искам по възможност да избегна подложката. Така ще имам по-добра топлопроводимост. Сега ако се налага ще сложа.... |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 13, 2014 7:08 Заглавие: |
|
|
Слагай паста и не се занимавай с глупости. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 16, 2014 17:40 Заглавие: |
|
|
Може би съм закъснял вече, но искам да споделя нещо което може да послужи не само при този случзай. Помедняване на част от детайла или целия. Това става много лесно и всички го знаем само, че не се сещаме когато ни трябва. Разтваря се син камък, със силикон, пластелин или каквото там се сетите очертавате площа която трябва да се галванизира така, че да се получи нещо като ваничка с борд от няколко милиметра. Наливате вътре разтвор, потапяте парче меден проводник и го закрепвате по някакъв начин за да не опира на детайла. Включвате някакъв източник на посточнен ток като спазите поляритета и в зависимост от това колко трябва да е дебелината на покритието изчаквате 20-30 минути или повече. Ползвал съм дори батерия от 4.5V. Това съм го правил когато ми се е налагало да запоявам нещо към алуминий, ЦАМ и други които не хващат калай. За цели детайли ще е необходима подходяща ваничка.
P.S. По описания начин може да се направи и биметална шайба или пдложка с друга форма като се галванизира цялата, а след това се почисти така, че покритието да остане само от едната страна. |
|
|
 |
|