|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rondo1980 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 10, 2014 16:09 Заглавие: |
|
|
Благодаря за предложението ,обаче аз съм точно на другия край на страната,пък и като съм я почнал ,поне да я пробвам за последно и след месец два ако пак почне да ромоли този път найстина ще я хвърля-после може на ръка да перем ама поне няма да ме ядосва пералнята повече  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2014 19:33 Заглавие: |
|
|
| Не знам дали това непременно ще помогне, но мога да ти дам някакви съвети за методи който съм изполлзвал в практиката си когато в продължение на 3 - 4 години се занимавах с ремонт на перелни и понеже беше в първите години след промените, по-голямата част от пералните, тогава, бяха Перла и някакви мисля, че бяха Горение, които се различаваха почти само по външен дизайн. За семеринга - ако се съмнявам, че няма да уплътни добре, изваждам пружинката, разкопчавам я от там където е сглобката и я скъсявам с 3-4мм. след което я поставям отново. (Реже се от страната която е цилиндрична, а не конусна и закопчаването става като предварително леко я усучеш, с пръсти 1-2 оборота, все едно, че се опитваш да я развиеш, пъхаш конусния край в цилиндричния доколкото влиза и я пускаш. Ако не се връща сама можеш да я завъртиш обратно така, че да се навие все едно, че е на резба, докато се получи правилен кръг) За ремъчната шайба - имал съм само един такъв случай където се разбиваше и то на мои близки, където явно оста беше отнета малко повече и като сложа нова шайба тя имаше луфт. Болта, който я придържа, да не излезе, не може да я стегне така, че да не мърда. Подлагай някакви пластини, латун или каквото решиш така, че да няма луфт, като я завъртиш на ръка, още преди да завиеш болта. Добре е ако се налага малко да я чукнеш за да влезе, но не прекалено защото, все пак, трябва да може да се разглобява, а не да се налага да се чупи при ремонт. Успех и дано съм бил полезен! |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2014 21:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Но до колкото знам ролята на кондензатора е пускова, той подава ток на пусковата намотка за да може да тръгне първоначално двигателя. |
Тия нямат пускова доколкото съм запознат. Кондензаторът дава дефазиране на едната намотка. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|