|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimi_54 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2014 14:16 Заглавие: Трансф. за ниско напрежение за халог. лампи |
|
|
Здравейте колеги, един приятел ми донесе за поправка този http://dox.bg/files/dw?a=453516b5a1 трансформатор. На пръв оглед се видя ,че е изгорял предпазител 2А. След проверка на изправителната група два от диодите бяха изгорели. След това и транзисторите Е13009 също бяха си заминали. Закупих тези елементи и ги смених. Нямам схема за да се ориентирам и моля ако някой има нека да постне. За по-сигурно смених и два таранзистора С1815. След това измерих за изходящо 12в., но уви нямаше. Дайте съвети и насоки къде да търся за да тръгне. Поздрави!
Махни "проблем"-а от заглавието!Електрически величини се "ИЗмерват",а се "ЗАмерва" с камъни!И хвани измери нещо-да се види какво идва по тия транзистори,освен да сменяш напосоки.(О)пиши и по каква схема е направено!Никой не е длъжен да ги гадае тези неща 
Последната промяна е направена от dimi_54 на Вто Май 20, 2014 15:52; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dimi_54 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2014 15:45 Заглавие: Re: Трансф. за ниско напрежение за халг. лампи |
|
|
[quote="dimi_54"]Здравейте колеги, един приятел ми донесе за поправка този http://dox.bg/files/dw?a=453516b5a1 трансформатор. На пръв оглед се видя ,че е изгорял предпазител 2А. След проверка на изправителната група два от диодите бяха изгорели. След това и транзисторите Е13009 също бяха си заминали. Закупих тези елементи и ги смених. Нямам схема за да се ориентирам и моля ако някой има нека да постне. За по-сигурно смених и два таранзистора С1815. След това измерих за изходящо 12в., но уви нямаше. Дайте съвети и насоки къде да търся за да тръгне. Поздрави!
[b][color=red]Махни "проблем"-а от заглавието!Електрически величини се "ИЗмерват",а се "ЗАмерва" с камъни!И хвани измери нещо-да се види какво идва по тия транзистори,освен да сменяш напосоки.(О)пиши и по каква схема е направено!Никой не е длъжен да ги гадае тези неща
За да сменям значи са изгорели, единият от Е13009 беше гръмнал и за по-сигурно смених и двата. Колкото до схемата аз ако имах нямаше да пиша тука. Знам на магазина колко струват и най-лесно е да се купи. В линка който съм дал съм направил снимка на капака на трансформатора. Относно дали е ,,замервам'' или ,,измервам'' може да се спори, но щом така казва началника........ |
|
|
 |
dimi_54 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2014 19:03 Заглавие: Re: Трансф. за ниско напрежение за халг. лампи |
|
|
[quote="dimi_54"] | dimi_54 написа: | Здравейте колеги, един приятел ми донесе за поправка този http://dox.bg/files/dw?a=453516b5a1 трансформатор. На пръв оглед се видя ,че е изгорял предпазител 2А. След проверка на изправителната група два от диодите бяха изгорели. След това и транзисторите Е13009 също бяха си заминали. Закупих тези елементи и ги смених. Нямам схема за да се ориентирам и моля ако някой има нека да постне. За по-сигурно смених и два таранзистора С1815. След това измерих за изходящо 12в., но уви нямаше. Дайте съвети и насоки къде да търся за да тръгне. Поздрави!
Махни "проблем"-а от заглавието!Електрически величини се "ИЗмерват",а се "ЗАмерва" с камъни!И хвани измери нещо-да се види какво идва по тия транзистори,освен да сменяш напосоки.(О)пиши и по каква схема е направено!Никой не е длъжен да ги гадае тези неща
За да сменям значи са изгорели, единият от Е13009 беше гръмнал и за по-сигурно смених и двата. Колкото до схемата аз ако имах нямаше да пиша тука. Знам на магазина колко струват и най-лесно е да се купи. В линка който съм дал съм направил снимка на капака на трансформатора. Относно дали е ,,замервам'' или ,,измервам'' може да се спори, но щом така казва началника........ |
Хайде някой модератор няма ли да се смили и да направи необходимото, а именно да върне темата там където беше.
За какво да се смили?За това че най-безцеремонно не спазваш един куп правила на форума(като например това че плющиш пост след пост и с кой бутон се отговаря) ли?Или може би щото някой е длъжен да върви след тебе и да оправя омазаните тагове и щото за тебе няма бутон "Преглед" ли?Или за това че философстваш кое как се писало,вместо да си оформиш темата разбираемо и адекватно ли?Мисля че много ясно ти казах да (о)пишеш какво има извътре и как е изпълнено като схемно решение!Никой не е длъжен да гадае по снимка на капака на някакъв китайски noname-боклук какво има извътре!А между другото мултицета освен омове мерел и други величини!
Занес го към близкия сервиз-там ще си намерят каквото им е нужно като информация!Или ако не успеят-то поне ще си оформят питането по-адекватно  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|