| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mityooo Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2014 12:24 Заглавие: Пиезокерамичен филтър 10.7MHz терминология |
|
|
Какъв тип филтър е посочения от снимката. Аз смятам ,че е демодулаторен ,а не проходен . Както и където да обеснявам по магазините срещам затруднение . Моля споделете как да го "титулувам"
 _________________ https://www.youtube.com/watch?v=jIYN7ttrjWk |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2014 12:34 Заглавие: |
|
|
Точно демодулатотен с 2 извода. Дори и означението в/у него е с последна буква D. Има ги и при телевизорите такива. За подробно Datasheet на чипа. И защо реши че е за смяна?
За скрийншотове поне в акробата може да се очертае нужната област и само това, а не целия десктоп. То и само за активния прозорец с Alt-PrtScr. И катинката в превю, а не реклама занякъде. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2014 12:48 Заглавие: |
|
|
Няма чувствителност радиоприемника,а скалата силно е преплъзната да не казвам ,че е извън обхват . С тримера за подстройка нищо не се получава.При допир на 26 крак нещата се стабилизират. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=jIYN7ttrjWk |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юни 04, 2014 6:29 Заглавие: |
|
|
Трябва да се спрегнат кръговете ВЧУ и хетеродин. Вече си го разстроил тотално
Това е керамичен дискриминатор и служи за ЧМ демодулиране, ине би следвало да се получава изместване на скалата от там. Пък и да беше повреден, нямаше да се оправя с "пипане" . Ако все пак смяташ че там има повреда, може да намериш един керамичен филтър и да свържеш пробно два от трите му крака, в определена комбинация докато получиш най-добър звук.
За мен повредата се дължи най-вероятно на някаква утечка в превключвателя или износен променлив кондензатор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 06, 2014 14:41 Заглавие: |
|
|
Нищо не е пипано . Запоих един лентопропускащ без да му запоявам средния извод и всичко си дойде на място. Даже посоката не съм му гледал! Благодаря за идеята! Имах я ,но не ми се вярваше ,че е възможна замяната им!
По скоро характеристиката им случайно пасна според мен.Не знам ! Нямам достатъчно знания. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=jIYN7ttrjWk |
|
|
 |
|