Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зареждане на Bootloader от Arduino Uno R3 на Atmega8l
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
importante
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2014 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи ще обясня как съм го свързал стъпка по стъпка да видиме къде ми е грешката. Ардуино го свързвам с програматора по следната схема

MISO-MISO, MOSI-MOSI, SCK-SCK, и Reset, както ми е обяснил AA.
На програматора съм му вкарал драйверите и компютъра го разпознава.Слагам Atmega8 на ардуино вместо 328 и го свързвам към компютъра посредством програматора, а не кабела на Ардуино.Настройвам го както е показано в руския сайт за Arduino NG Atmega8, давам на тип програматор да е AVR ISP и натискам да качи Bootloader-a.Тогава ми изписва тази грешка.
Програмата която имам с програматора е същата като твоята, която си показал на снимката.С нея ли да запиша bootloadera?

============================================

Редактирам да не пускам мнения едно след друго

Сглобих един програматор STK200 с 4 резистора.100 пъти го пробвах не става и не става, понито не го разпознава.Изтрих драйвера на принтерския вход и рестартирах и пак не става.Отивам на настройки на PonyProg2000, там ми дава test failed, когато избера AVR ISP I/0, на DT- 006 API дава Test Ok, но там пък после не ми позволява да заредя нищо на чипа.Дадох го на AVR ISP I/0,макар и да е Test Failed, заредих bootloader-a за Atmega8 и ми показа че го е качило успешно.Arduino обаче не искаше да се синхронизира, защото съм насмел портовете с 10000 проби тия дни и драйвери за най-различни неща.С Windows XP съм и в Administrative Tools промених порта на Arduino, на този, който единствено ми позволяваше средата COM1.Заредих му програма да мига светодиод, стана работата.Е след толкова мъки, макар и да е Arduino,макар и да не е кой знае какво удоволствието ми е голямо!

Само като прехвърля чипа на отделна платка не иска да тръгне.Върху Arduino-то само с захранване си работи.Слагам му кварца 16MHz между 9 и 10-то краче наред с 22p кондензатори.На пин 7 и 20 +Vcc, на 8 и 22 GND, на първи пин има един резистор 10к към +, както и 100n между 7 и 8 пин.Закачам светодиода към пин 19 (в схемата на Arduino съответства на изход 13) и през резистор 470ома на маса.Не видях нищо допълнително което трябва да свържа, къде греша та не тръгва?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети