| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
johnmarlow Нов потребител

Регистриран на: 12 Апр 2011 Мнения: 14 Местожителство: United Kingdom
|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2014 14:18 Заглавие: Ремонт на микровълнова фурна Siemens HB84E562B/01 - Решено |
|
|
Здравейте
Ремонтирам сименс комбинирана микровълнова фурна от серията IQ700
Проблема е в микровълновия модул.Изправителя и двата транзистора са укъсени и в следствие гори и изправителния блок.
Транзиторите са GT35J321 и GT50N322. .поръчал съм нови , Също съм поръчал и изправителен блок но малко по мощен 35А 1000волта .
Въпроса ми е каква може да е причината за да изгорят транзисторите?
Предпочитам да открия причината преди да съм пуснал фурната с новите компоненти.
Поздрави
[/img]
Последната промяна е направена от johnmarlow на Нед Юли 06, 2014 9:13; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 03, 2014 14:43 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 06, 2014 9:00 Заглавие: |
|
|
След смяна на транзисторите. Смяна на изправителния блок с по мощен 35А и генерално почистване на всички въздуховоди и магнетрона микровълновата заработи. Направих 10мин тест ,всичко е ок.
Само остава въпроса защо са изгорели транзисторите , вероятно предния собственник е пуснал микровълновата с тавата и решетката вътре.
Модела на фурната е Siemens HB84E562B/01
Три поста и така и не си оформи темата съгласно правилата!Дефекта се пише резюмирано в заглавието!Снимките се оразмеряват така че да не раздуват или се оставят като линк!Поне най-сетне написа модела и махна кирилицата от марката.А причина да дефектират въобще не е нужно да има-освен упоменатата от теб причина-може и просто да си им е "дошло времето" впредвид натоварния режим в който работят или причината да са омазнявания по платката  |
|
|
 |
|