|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
usb2 Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 13:38 Заглавие: за климатик |
|
|
Здравейте!
Понеже възникна спор между мен и други хора относно климатиците затова реших да поставя въпроса и тук !
Въпроса е - ако имаме една стая с размери 7x4x2,60 топлоизолирана с топлоизолация и хубава дограма и климатик 12000бту (не е уточнен модел), но е сплит система - то колко ток би израсходвал този климатик на месец? Също и възможно ли е да се постави едно външно тяло и 2 вътрешни, в въпросната стая и кухня например ? И накрая от тези евтините климатици има ли някои който става за нещо ?
Благодаря Ви! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 14:20 Заглавие: |
|
|
| Рови във форума,тази тема беше дъвкана месеци! |
|
|
 |
TISHO^INJ Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
Това 12000бту какво е? Ако е мощност ще е достатачна май... _________________ Бързата работа , срам за майстора!!! |
|
|
 |
buhal Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 14:31 Заглавие: |
|
|
Не съм специалист по климатици, но тук със сигурност има такива и ще ти отговорят. Доколкото разбирам искаш точен отговор и затова трябва, обаче, и да кажеш каква е температурната разлика вътре - вън, каква е площта на остъклените части, какво е изложението на стаята и колко човека горе - долу ще има постоянно в стаята.
Възможно е да се постави едно външно тяло и 2 вътрешни.
Като потребител на 3 климатика мога да ти кажа, че не съм доволен от Осака. МНОГО доволен съм от Мицубиши и Осака-колонен.
От евтините имам приятел с Елит и не е доволен от него зимата. _________________ Иде ми да се обеся...
на някоя по-височка на врата. |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
|
|
 |
usb2 Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 15:01 Заглавие: уточнения |
|
|
Здравейте отново!
Да наистина искам точен отговор!!
Условията са - 4кв.м прозорци, южно изложение, 2-ма човека и половина (бебе), вътре искам температура 17-18 градуса, вън незнам колко пада зимата но да кажем средно -10 градуса (мисля, че даже като е тялото на южната страна ще му е по горещо през слънчевите дни) и накрая става на въпрос за 24часа в денонощието и за отопление.
И ако някой може да направи съпоставка за цената която ще трябва да се плати за ток или на топлофикация с класическо парно (радиатора за парното е много малък искам да отбележа и не подлежи на никакви коментари като замяна с друг).
Благодаря Ви! |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 15:27 Заглавие: Re: уточнения |
|
|
| usb2 написа: | Здравейте отново!
Да наистина искам точен отговор!!
Условията са - 4кв.м прозорци, южно изложение, 2-ма човека и половина (бебе), вътре искам температура 17-18 градуса, вън незнам колко пада зимата но да кажем средно -10 градуса (мисля, че даже като е тялото на южната страна ще му е по горещо през слънчевите дни) и накрая става на въпрос за 24часа в денонощието и за отопление.
И ако някой може да направи съпоставка за цената която ще трябва да се плати за ток или на топлофикация с класическо парно (радиатора за парното е много малък искам да отбележа и не подлежи на никакви коментари като замяна с друг).
Благодаря Ви! |
Щом има БЕБЕ забрави за климатика приятел , това бебе все болно ще стои !!!
Щом ти е добре изолирана стаята не ти трябва климатик, наи добре си вземи един маслен радиатор 2-3КВ струва 100-тина лева, и така ще си решиш въпроса с отоплението !!!
Ако имаш парно може да си помагаш зимата и с него ако ти е студено !!!
Ако си мераклия и ти се занимава и искаш толкова да поддържаш постоянна температура зимата, вземи си един регулатор за подово и включи радиатора в него  |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
| За да си застрахован - 60 вата/куб.метър и БТУх0.35=W- отдавана мощност във ватове , но колегата е прав за бебето! |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 21:14 Заглавие: |
|
|
За отопление при външна температура под -5 градуса,просто забрави...Не че не може да се отопляваш с климатик,но трябва да работи при по-ниски температури срещу по-висока цена.Да не коментираме,че температурата трябва да е поне с 2-3 градуса по-висока,заради бебока и принудителната конвекция на въздуха,т.е. поне 24 градуса.Най-важно е добрата изолация да намали топлинните загуби,иначе с каквото и да се отопляваш,ще грееш природата  |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 7:08 Заглавие: |
|
|
Кой каквото и да говори , става въпрос за пари. Ако искаш мнение за климатик, които евентуално ще купуваш, кажи тавана на цената , която си готов да платиш. При 28кв.м. помещение ( стандартна височина) една 12-ка ако не е маркова ще види мноооого зор да стопли.
Бих препоръчал General Fujitsu, може би най-доброто на нашия пазар, но става въпрос за около 1400лв, за конвенционален модел ( не инвертор) с винтов компресор, почти вечна машина.
Но все пак ако искаш да си сигурен се ориентирай към 18 000 BTU, или 18-ка. Така може да минеш и с по-малко пари, ако марката е друга. Занимавам се с ремонт на климатици и имам доста наблюдения, в момента може най-доброто отношение цена/качество е на LG.
HAIER в никакъв случай, САМСУНГ също. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|