|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2014 15:27 Заглавие: |
|
|
Той човека иска схема -вие сте тръгнали да му давате акъли и да го карате да мери.......и с електроника се занимава.
Ти господин електронен разбирач ако се занимаваше с електроника като хвърлиш един поглед за 10 минути на платка,щеше да разбереш кое за какво е .И тъй като явно не знаеш ,а и не попримери нещо ами форуми много-питай в БГ МАМА.Там знаят всичко и от всичко разбират.Има и ebay дето има контролери бол. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 16, 2014 16:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Аз се занимавам с електроника от много време, искам да видя каква е тая интеграла | - щом е така, би трябвало да се сетиш, че"интегралата" е някакъв ШИМ, който управлява някакъв мос транзистор, един или два - няма значение. Щом няма надписи - снемаш как е свързана. Като видиш колко крака има, къде й е захранването и земята, входа, изхода и т.н. - лесно ще отгатнеш каква е. |
|
|
 |
Becko Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2014 8:44 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | Той човека иска схема -вие сте тръгнали да му давате акъли и да го карате да мери.......и с електроника се занимава.
Ти господин електронен разбирач ако се занимаваше с електроника като хвърлиш един поглед за 10 минути на платка,щеше да разбереш кое за какво е .И тъй като явно не знаеш ,а и не попримери нещо ами форуми много-питай в БГ МАМА.Там знаят всичко и от всичко разбират.Има и ebay дето има контролери бол. |
Добре бе задник, аз не разбирам ОК...ти разбираш..дай схема, обясни принципа на действие. Какво се включваш да се заяждаш, ако сме лице в лице съм сигурен че няма да чуя такива подмятания. Вие тука сте разбирачи, ние които питаме сме лаици. Не мога да разбера какъв е проблема аз не знам ..питам вие знаете помагате. Какво сте тръгнали тука с базици и за мезе. Дори да съм най-тъпия човек на света какъв е проблема да ми разясните? Опита ми в сферата на електрониката никога не е бил свързан с задвижвания и заряд на батерии. Аз не съм влязъл тук да се праскам като голям разбирач, щом питам естествено че нямам необходимите знания. Но опита ми е достатъчен, ако схвана принципа на работа да си ремонтирам устройството. Единствено исках да ми разясните тоя принцип.
Благодаря на колегата gigant. Намерих няколко схеми за ШИМ на постоянно токов двигател, долу горе се ориентирах за какво иде реч и как точно управлява транзистора. Не ми е ясен начина на управление на зареждането на батерията. Той се управлява от същата интеграла. Двата транзистора ги замерих и са изправни. Единият е за ШИМ другият за заряда. Искам да сменя тая интеграла с аналогична, но не намирам какъв модел е, пробвах по начина на свързване но не успях да я открия. Дори да нямам нужните за това знания, обръщам се към вас, като хора с опит и знания, не се заяждайте, а просто помогнете. Посочете ми интегралата и ми обяснете принципа на работа на зареждане и превключване към подаване на захранване към двигателя.
P.S. Ето тема в друг форум, в която лично аз се ориентирах много добре в ШИМ регулирането на постоянно токови двигатели. Дано помогне и на други.
http://mazeto.net/index.php?topic=8343.0
На тебе колко още забележки трябва да ти се направят с кой бутон се отговаря тук  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2014 9:02 Заглавие: |
|
|
За обида получаваш предупреждение. Никой не е длъжен да ти дава нищо.
Много неща не са ти ясни, и не личи да си измерил нещо. Още малко ще я трая тази тема. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
4avo56 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2014 9:52 Заглавие: Ремонт на електрически скутер |
|
|
| На тоя явно не може да му се помогне.Той си е наумил и заплюл контролера и това е .Ако му дадем схема ,веднага ще разбере къде е дефекта без да си губи времето да мери. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 17, 2014 11:52 Заглавие: |
|
|
| Като ги "замери" тези транзистори, без надписи, че даже и определи , че са изправни- що не замериш с някой домат и интегралата, може и тя да се окаже изправна ? Айде стига вицове, заключвайте темата , че още малко ще изкара всички колеги длъжни да го обучават на основи на електрониката и електротехниката . Па бил той и "най тъпия на света"- цитат ! |
|
|
 |
PETAGOR Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2014 10:30 Заглавие: Ремонт на електрически скутер |
|
|
| На страница специални оферти в началото на форума предлагат DC контролер за мотор който е по Вашата тема. |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 18, 2014 11:59 Заглавие: |
|
|
| Крайно време е, да се направи технически тест, при регистрация, и да се отсее малко тая "плява" от технически разбирачи , дет имат наглоста да наричат задници хора с няколко хиляди технически мнения . Такива "тикви" ще превърнат форума във БГ МАМА ! |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 19, 2014 10:31 Заглавие: |
|
|
Тука нещо на мяташ в тиквите. Извадил си два мощни транзистора от контролера - SPD-24180 , а твоят контролер е с 4, другите 2 къде са? Това е контролер като твоя, изменението е в мощността. Транзисторите работят в паралел. Мощността не е като твоя 180W, а е 500W. Целта е хванеш логиката. И за успокоение на твоя дух, се използва микро контролер. Програмиран в ,който са вкарани режимите на зареждане, управление на двигателя и тн. Процесорът играе ролята на ШИМ регулатор, за управление на ел. двигателя. Използва се вътрешната му тактова честота. Няма изнесен кварц. И как измери транзисторите, използват се MOSFET? Искаш да смениш тая интеграла - няма да можеш да я смениш, защото китайците са маркирали някакъв техен номер, ако си личи, който не отговаря на каталожните данни на микропроцесорите. Няма да видиш напр. PIC 16f....Дори и да я намериш, на някои контролери е с ATMEL-atmega. Ще е гола, без програмата вътре в нея. И нарочно изтриват надписите, за да си купиш контролер от китайците.
http://prikachi.com/images.php?images/495/7479495j.jpg
На платката липсва мощен диод.
На 100% трябва да измериш, какво става при подаването на "газта". При най евтините модели, представлява един потенциометър в рамките на 5-10 килоома. Буксата - throttle |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|