| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2014 9:48 Заглавие: Схема за следене на нивото на вода |
|
|
Здравейте. Тъй като небето се продъни да вали и за пореден път изкарах една безсънна вечер в отводняване на мазе вече се замислих за поставяне на дренажна помпа. Спрял съм се сега на сравнително евтин вариант за помпа с поплавък който мисля че няма да ми е в полза. Говоря за потопяемите помпи с поплавъка. Бях гледал някъде схема сравнително елементарна със сензори за вода - минимум и максимум който определят кога да сработи помпата и кога да спре. Ако някой има под ръка такава схема или друга идея която може да ме посъветва или предложи с радост ще я обсъдим. Благодаря за отделеното внимание _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2014 9:58 Заглавие: |
|
|
Делта инструмент произвеждат готови модули. По принцип надали е някаква космическа наука, пуска се някакво напрежение с малък ток и се следи за съпротивлението, като естествено трябва и тригер някакъв. Основното е да имаш добра изолация на слаботоковата част от мрежата и да осигуриш всички нужни защити и филтриране на шумове.
Google дава 100 схеми и то коя от коя по-прости. Поставянето на реле в изхода тъй или иначе ще ти осигури тригерен ефект. Както казах, препоръчвам добра изолация /добро мрежово трафче/. |
|
|
 |
Sniks Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2014 10:32 Заглавие: |
|
|
| Можеш да ползваш нещо такова. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
|
|
 |
wire Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2014 17:48 Заглавие: |
|
|
| Един елементарен поплавък направен от ей такова ключе с лостче (или по-стабилен) и завързана бутилка да виси на края на лостчето. С дължината на рамото ще регулираш разликата в нивата на включване и изключване. Разбира се ключа по-нависоко и в кутийка за безопасност. |
|
|
 |
NicKo Опитен потребител

|
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2014 10:29 Заглавие: |
|
|
| За такава цел можеш да ползваш и ниворегулатор от пералня. |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2014 18:19 Заглавие: |
|
|
| Penkeler, ниворегулатор от пералня няма да стане. В пералнята се използва затворения обем в барабана, за да сработва ниворегулатора. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2014 18:37 Заглавие: |
|
|
За първи път чувам за пералня със затворен, херметичен обем. Налагането на въздуха над водата в барабана винаги е едно и също и е равно на това в помещението с пералнята.
Не е така обаче в маркучето към датчика. Когато нивото на водата в него се покачи, се покачва и налягането на въздуха ВЪТРЕ в маркучето. Та точно и това налягане задейства датчика.
Идеята с такъв датчик не е за отхвърляне. Ще има обаче известен проблем с настройването на нивата. Неблагодарна работа. |
|
|
 |
|