Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домашна аларма
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DONCHO-78
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: BURGAS

МнениеПуснато на: Съб Авг 30, 2014 16:58    Заглавие: Домашна аларма Отговорете с цитат

Може ли авто аларма да се пригоди за апартамент т.е. входната врата. Препоръчайте ми сайт със авто аларми, ако може в гр. Бургас или магазин. Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Авг 30, 2014 17:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко може,ама защо??? Много пъти е дъвкан тоя въпрос. Ще ти излезе по-скъпо от нормална апартаментна аларма с дистанционно управление! Гарантирано! И няма да имаш никакви главоболия! Мисля,че имате КОНРАД в Бургас,върви там и ще ти предложат поне два модела! Аз бих предпочел HOME 5.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 01, 2014 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Не! Нямаш представа какви ядове имах с такава аларма след като на стълбището дошли парнаджии и включили електрожен, а нямало кой да да изключи въпросната аларма.
П.П. Ако държиш да е безжична, помисли за дистанционни с инфрачервена връзка, но да работят от малко разстояние.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
goti
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Сеп 04, 2014 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Послушай Ditronix, вземи си HOME 3 или HOME 5, тва с инфрачервеното дистанционно са глупости, като е на входната врата, къде ще е приемника ?
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2014 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемът с нерегламентираните сработвания-волни или неволни- на дистанционно управляваните устройства винаги е бил налице. Независимо от начина на действие-дали инфрачервени или пък по радиоканал. Има случаи,когато фабрично вградените модули на френските автомобили,които са с инфрачервено управление са били манипулирани с дистанционни управления за битови уреди- телевизори,климатици или нещо друго. Аз и заради това винаги съм избягвал алармени системи за помещения с дистанционно управление. В крайна сметка има обаче хора,които настояват и винаги съм обяснявал недостатъците им. И винаги съм настоявал дистанционните да бъдат с така наречения скачащ код. НОМЕ 5 са с повече зони от тройката и с това тази централка е по-добра,заради това и препоръчах нея. Така или иначе всеки е свободен да направи собствен избор. Човекът поиска мнение и аз казах своето. А колкото до описания случай- ако няма никой в обекта,каквато и да е алармата,ако сработи няма как да се изключи. Тя сама ще спре да бучи след изтичане на зададеното време за алармиране.

Върнете се в началото
goti
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Сеп 05, 2014 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Предложих като вариант тройката. Да, с по-малко зони, но и по-евтина, и тъй като човека се интересуваше за аларма за входна врата, там тройката ще му свърши идеална работа. Иначе и аз не харесвам аларми с дистанционно управление, и винаги се опитвам да разубеждавам клиентите от тях....
Но продължавам да твърдя, че аларма с инфрачервени дистанционни е пълна глупост, това може да му го предложи човек, който хал хабер си няма от охранителни системи.
Върнете се в началото
DONCHO-78
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: BURGAS

МнениеПуснато на: Пон Сеп 29, 2014 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за мненията. Интересува ме къде в Бургас мога да закупя HOME - 3 или 5 с гаранция или от сайт но с гаранция. Моля за препоръки. Става въпрос за гарсониера в панелен блок, състои се от хол и кухня, антре, баня и тоалетна т.е. според мен ми трябва един магнитен датчик за входна врата + 2 датчика за движение в двете стаи. Very Happy Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 30, 2014 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

http://yellowpages.bg/bg/content-pages/locations/read/conrad-electronic-steinberger-dyrzhavna-institucija

Върнете се в началото
kovadjov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2014 8:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Нека да използвам темата и да попитам не е ли по-разумно в алармените системи да се използват нормално отворени контакти. В противен случай срязяване на проводника, свързващ крайния изключвател, елиминира действието на алармата.
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 01, 2014 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
В противен случай срязяване на проводника, свързващ крайния изключвател, елиминира действието на алармата.
Tочно обратното. Срязването е еквивалентно на сработване на датчик (прекъсване на веригата на зоната) и алармата реагира. Да не говорим, че читавите аларми са с балансирани линии и сработват и на прекъсване, и на окъсяване на линията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети