| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Alexybg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2014 22:31 Заглавие: Схема таймер за обръщане на поляритет без спиране на захр. |
|
|
Здравейте,
търся следната смеха
имам в момента електромотор 12V на който се подава постоянно захранване без прекъсване. От бутон се обръща само поляритета и то започва да работи в обратна посока. Подаваното захранване никога не спира.
Идеята ми е при смяната на поляритета то са работи 5 сек с едната посока, и да спре. При следващата смяна на поляритета да обърне посоката да работи 5 сек. и отново да спре. Някой може ли да ми помогне, че сам няма да мога да се справя.
Става въпрос за болежка при Опелите, клапата на турбината на въздухопровода. Това моторче е през цялото време под напрежение и то се износва прекалено бързо и трябва често да се сменя. То задвижва механизъм който в определен момент спира поради блокаж на механизма и то остава постоянно под напрежение. При обръщане на поляритета отваря обръща механизма и пак блокира
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2014 9:07 Заглавие: |
|
|
| В Опелския форум има специална тема за това прословуто моторче, има и линкове към чужд форум със снимки как е направено с по 2 микрека за крайни изключватели и 2 диода, правено е от няколко съфорумци и работи безотказно ..... |
|
|
 |
Alexybg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2014 11:13 Заглавие: |
|
|
Аз също рових доста там, но освен с извеждането на външен ключ не намерих нищо друго. Можеш ли да ме насочиш.
Схемата е изтрита от чуждия форум. Качени са снимките в ImageShark си са изтрити от там
Ще съм много благодарен
Последната промяна е направена от Alexybg на Нед Авг 31, 2014 11:30; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
|
|
 |
Alexybg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2014 12:21 Заглавие: |
|
|
Супер си,
само въпрос, този зелен елемент какъв е ?
Кондензатор ли ?
Ако да какъв ?
тях ги видях
Това на реалното изпълнение какво е ?
2 та диода са под него, на смеха го няма обозначен този елемент, ако е елемент въобще
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2014 12:47 Заглавие: |
|
|
| Посочих ти точно 86-тото мнение да прочетеш и да се придържаш към това което е писал колегата, да останат само диодите между изводите на микретите и нищо друго.Изпълняваш по посочената схема и това е! |
|
|
 |
Alexybg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2014 18:44 Заглавие: |
|
|
Слушам и изпълнявам. !
НЕ се отговаря с този бутон  |
|
|
 |
rikotech8 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2014 10:48 Заглавие: |
|
|
| Аз бих предложил по просто решение, включващо едно auto reverse relay и един простичък ПИК за стотинки. Ако искаш мога да ти изпратя схемата и .hex файла на ЛС. |
|
|
 |
|