Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на LCD
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gorbachov
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 19:17    Заглавие: Ремонт на LCD Отговорете с цитат

Привет,

Интересувам ме дали някой и каде ще може да поправи LCD-то ми...

Марката е MBO TFT1560 e-vision донесоха ми от Германия.
Дефекта е такъв че software-то му демек menu-то се е скапало...
Съответно няма настройките за яркост и тн...
Сега обаче почна и да гасне за секунда което е супер изнервящо защото го прави доста често...
Важно е и какви пари ще ми искат...за да знам дали си заслужава...Smile
Върнете се в началото
menon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 22:38    Заглавие: Za LCD-to Отговорете с цитат

Пич тва може да се ремонтира само в завода или във фирма дето има СМД машина. Ама ще излезе много скъпо!!! Sad .Съжаливам не подлежи на реален ремонт. Но все пак може да опиташ в Пан Сервис в Младост-1. Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кк
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 23:03    Заглавие: Re: Ремонт на LCD Отговорете с цитат

Според мен се касае за два различни проблема - това с менютата - ако копчетата не работят може би има някое блокирано или лош контакт, ако работят но менютата са непълни може настройките да са заключени - провери в упътването.
Проблемът с гасненето е по-сериозен. В най-добрият случай ще се оправи ако се разбутат конекторите, в най-лошият е някоя лампа но най-вероятно трага на инвертора.
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 8:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно подкрепям мнението на КК.
Но първо трябва да се проверят кондензаторите в AC-DC (захранването) и по платката, често причината за нестабилна работа е в тях. А ако напишеш от къде си някой от колегите може би ще ти помогне.
За цената не може да се каже нищо преди да се установи дефекта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 8:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте ! Подобен проблем с премигването имах с 17'' LCD Compaq 7020,купен преди 2 години от Квантсервиз София,почти нов,но с дефект петна по матрицата (все едно е притисната).Имаше 3 броя от който 2 взехме ние.Единият след 3 месеца работа започна да премигва,да гасне кратковременно докато не изгасна докрай.Проблема бе в инвертора,а не в лампите.Матрицата пък бе на HYUNDAI и като я разпилях на части загуби 80% от петната си и сега почти не се забелязват. Laughing Laughing .MBO имах възможност да ги разгледам,но не съм очарован от изделията им па макар и на "добра" цена.Както и ТСМ получаваш толкова,колкото си платил.Успех в ремонта и наистина съобрази дали е целесъобразен (имайки впредвид и проблема с менюто).
ПП Между другото не пишете ли и в www.comexgroup.com ??? Very Happy
Върнете се в началото
Gorbachov
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Да member съм и на ComExGroup Smile

Проблема с менюто е такъв че ако изобщо излезе е на някакви маймуници и тн. Като ми изключа кабела на сигнала вместо "No input signal" има една червена табела която има две три маймуници ... Smile

Ще опитам в някой и друг сервиз. Принципно съм от Банкя. И смятам да опитам в Pan Service Люлин че ми е по близо.

Монитора ми е дойде подарък за бала от Германия. Втора ръка /нема кутия или книжка Razz/ и не е взет много скъпо но ако цената за ремонт /ако изобщо може/ е дебела май няма да се занимавам.
Върнете се в началото
kalo_yan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам подобен проблем с 17" Филипс 170С6. На 40-тия ден започна да му гасне лампата - когато си поиска. Като изключа и включа се появява образ за малко и пак гасне. А иначе се вижда че матрицата работи през това време.
Върнете се в началото
Gorbachov
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2005 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ремонтираха ли ти го?
Върнете се в началото
amoeba
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 2:54    Заглавие: Отговорете с цитат

takiva 15' TFT s sustia problem kam 20-tina sam podkarval , problema e opravim no e skupo i ne si struva , stoto stoinostta na monitora stava mn visoka... po dobre da stanat donori na 4asti , ili da se prodade display-a
Върнете се в началото
vstoykov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 17:57    Заглавие: Re: Ремонт на LCD Отговорете с цитат

Gorbachov написа:

Сега обаче почна и да гасне за секунда което е супер изнервящо защото го прави доста често...

Това с гасненето и аз го имах като проблем. Реших проблема като промених настройките на драйвера за видеоконтролера:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=13563

Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:55; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети