|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 25, 2014 14:16 Заглавие: |
|
|
| За какъв ток ти е трансформатора? Така както говориш за кутия от компютърно захранване едва ли е за голям ток. Моят е за 5A и по никакъв начин не се събира в кутия от комп. захранване. Минималното напрежение, което можеш да получиш не е 0V, а 1.2V. За транзистори по-добре вземи от тези: http://tpetrov.com/search.php?s=kt818gm. И ги сложи на солидни радиатори. Най-голям зор вижда такъв тип захранване при ниско напрежение на изхода и голям ток. Виж в атача моето захранване, може да ти е от полза. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Xpyc-Xpyc Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 25, 2014 14:33 Заглавие: |
|
|
eler, поздравления за захранването ти ! Много ми харесва ! За трансформатора - дава 3 ампера. Мисля, че ще се събере в кутия от компютърно захранване, но ако не се - ще си направя аз някаква . Благодаря ти също така за платката която си дал в архива ! Само да те питам за трансформаторите, който са на платката - този който е от 220/7.5V е свързан към 7912, а втория, който е от 220/2х12V - за захранване на волтметъра и амперметъра ли е ?
П.П: Дали не е добре да има един диод 1N4007 например, свързан в отбратна посока между 1 и 3 крак на LM317 ? |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 25, 2014 15:56 Заглавие: |
|
|
Вторият трансформатор е 2x9V за захранване на волтметрите. Задължително трябва да се захранват поотделно, иначе се повреждат.
Пък за диод между 1 и 3 крак не съм мислил, и така си работи. |
|
|
 |
goti Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 04, 2014 18:27 Заглавие: |
|
|
| Хрус-Хрус, ако е за 3А, мога да ти изпратя готови печатни платки, нови, солдер маска, бял печат, наситени, с LM2576ADJ. |
|
|
 |
surfer Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2014 9:49 Заглавие: |
|
|
Аз имам step-down модули с XL4015, които ги водят 1.25-36V/5A. Ако това е целта, наистина ще стане доста компактно. А може да се направи комбинация импулсен + линеен стабилизатор, на който да падат не повече от 3волта, колкото иска LM317 за да работи.
Според мен най-рационална и икономична е тази схема:
http://vrtp.ru/index.php?act=categories&CODE=article&article=2349
Може да се направи с повече транзистори за по-голям изходен ток.
Правил съм регулируемия стабилизатор с LM723 + LM741 от Млад Конструктор - също е добра за лабораторно захранване. _________________ http://www.moiteknigi.hit.bg/Хубави книги на добри цени. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|