|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 05, 2014 23:01 Заглавие: Blaupunkt Dusseldorf RCM 127 с карта - код? |
|
|
Здравейте,
един приятел толкова много си е харесал това радио със ST7282, че сега 4 часа седя и търся как да го пуснем без карта.
Да кажем, че ще си направя емулатор, oт къде да му измисля код за обучение на новата карта?
Със стандартните калкулатори за Blaupunkt ли се изчислява? Или ако може някой да ми изчисли кода за:
BLAUPUNKT DUSSELDORF RCM-127 * 7 647 740 010
сер.номерBP7740V7594563
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 9:29 Заглавие: |
|
|
Кода ще ти го сметнат-но без чиста карта или емулатор на такава няма да стане .Емулатора е това-със съответния запис в АТ-то.
 _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 10:32 Заглавие: |
|
|
| Да, тази мислех да правя. |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 20:17 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
Кода ще ти го сметнат-но без чиста карта или емулатор на такава няма да стане .Емулатора е това-със съответния запис в АТ-то. |
И каква точно е ползата от твоя пост за съфорумници със същия проблем??
Защо не качи всичко ,което е необходимо за решаване на проблема?
Не си ти този ,който го е измислил???
Защо го криеш ?
А с тази картинка без останалите какво да прави човека?????
Последната промяна е направена от bogege на Съб Сеп 06, 2014 23:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2014 21:51 Заглавие: |
|
|
:)
Абсолютно си прав, но да не изпадаме в излишни пререкания.
Това е една безкрайна тема - истината е някъде по средата.
За колегата съм останал с впечатление, че се занимава сериозно с много неща, включително и с car-audio. Сигурен съм че има и калкулатори, и емулатори за карти си прави когато се наложи и т.н.
Със сигурност не може да се помогне на всеки току-що регистрирал се.. и после да му се изнесат още 10 лекции за основи на електрониката, къде да върже жиците и как се запоява - всичкото това, за да си отключи радиото безплатно.
Освен това никой не е длъжен да се занимава, затова взех първо да огледам какво се намира в нет-а.
Рових 4 часа, защото пък не мога да му откажа на човека (собственика на радиото), той много ми е помагал при ремонтите на колата.
Оказа се, че калкулатори има много. И емулаторът го има. Един човек пък си е качил всичките трудове по разкодиране на авто-касетофони - на кои адреси в паметта какво има и т.н. Този човек ако взимаше само по 1 лв. от това, че някой му ползва информацията за да изкарва пари, той щеше много добре да си живее и без да работи. Колегите също си вършат работата, чрез разни неща, които добри хора са предоставили безплатно.
Сигурно има три милиона авто-касетофони в тази държава. Ако се изкарва малко от работата по тях, то е по-скоро защото един ще го направи за 30 лв, друг ще каже ела тук, аз ще ти го направя за 20 и така се смъкват цените.
От друга страна този касетофон сигурно струва макс. 10 лв. - не може да се очаква някой да даде 30 за разкодирането, пък си е играчка с тези емулатори. А аз съм склонен да си загубя малко време, за да му го направя на човека при положение, че си го харесва.
Разбирам, че не може на всеки да се предоставя пълната информация как да се свърши работата, понеже ще се появят много "колеги", които ще започнат и за 5 лв. да ги правят тези неща. Но това преди 15 години може да е бил много актуален касетофон, сега е нормално нещата да ги има безплатно.
Същото е и с кодовете. Изкарват се пари от програми и алгоритми, които никой от нас не си е измислил сам. Но е нормално за единични случаи да се предоставят кодове безплатно. Например във форумите за коли, ако някой пита какъв му е кода за касетофона според серийния номер, обикновено веднага му помагат.
Има много хора, които не разбират нищо от електроника, има много хора, които не могат да ползват интернет. Сигурно и много, които не могат да четат. Те са клиенти - отиват някъде, плащат и си взимат касетофона разкодиран.
Те са толкова много, че дали ще се помогне или няма да се помогне на някой от 300-та човека във форума е все тая.
Аз имам всички предпоставки да го разкодирам това радио, не със средства, които някой от тук е измислил - т.е. на никого не дължа нищо. Просто ще ми е за пръв път. И ще се чудя дали използвам правилния калкулатор и т.н. Затова се надявах някой, дето го е правил и има нужния калкулатор просто да въведе цифричките по-горе и да ми каже точния код. Хем става въпрос за единичен случай, не му искам калкулатора за да тръгна да изкарвам пари от това, може да е спокоен.. ;) Споко, ще се оправим - но гледам, че вече към 130 преглеждания има темата, пък нищо.. |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2014 11:46 Заглавие: |
|
|
Кода от серийния номер трябва да е:8963
Информацията за емулатора е в атача!
Успех! |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2014 12:32 Заглавие: |
|
|
Аз имам тези:
Същият .bin файл е, но в архива има и сорса. Качвам го ако ти потрябва. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2014 12:34 Заглавие: |
|
|
И тук едно описание на сръбски. Ще го пробвам след понеделник.
Още веднъж много благодаря! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2014 15:12 Заглавие: |
|
|
| bogege написа: |
Защо не качи всичко ..... |
Ти сметка ли ми държиш-каквото съм сметнал съм написал.В нета има всичко-не съм го измислил аз.Дал съм насока,питащия ако е наясно ще си намери каквото трябва,ще си запише чипа,ще закачи 5 жици и радиото ще запее.
Като нещо не ти харесва в поста,подмини го без коментарии. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|