Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам кинескоп от Кристал или телевизор Кристал.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 12, 2014 16:31    Заглавие: Купувам кинескоп от Кристал или телевизор Кристал. Отговорете с цитат

Желателно е да е от София, или близката околност.

Ако предлагате само кинескоп Toshiba или Videocolor, искам го заедно с кутията.

За предложения и въпроси на лични или на имейла.

Последната промяна е направена от Jet на Сря Сеп 17, 2014 12:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Пет Сеп 12, 2014 16:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам чисто нов. Какво значи за Kристал, различен размер ли е?
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 12, 2014 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Кинескопите Toshiba и Videocolor са 74 сантиметра диагонал, а немските кинескопи на RFT, които се слагаха по-късно са 67 сантиметра диагонал.
Кристал, първия модел, с големия тунер, чийто компютър броеше каналите до 99, основно беше с първите два модела кинескопи, а след това, този с процесор SAA1293 беше с немски кинескопи 67 сантиметра.

Пиша това публично за информация на който се интересува. За кинескопа ще минем на бележки.
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 13, 2014 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо ли си мисля че се произвеждаха с 67см и 66см?
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 13, 2014 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

За София 81 кинескопите бяха 66 сантиметра, Philips, Videocolor, Valvo (страхотни бяха), Elektronska Industrija (Югославски, рязана шийка, но не отстъпваха по нищо на новите, а в последствие, когато се зареди огромният списък за подмяна на кинескопи (говоря за серията телевизори, на които отоплението беше повишено), се слагаше Toshiba.

За София 82 кинескопите бяха 66 сантиметра, само Toshiba.

За София 83 кинескопите бяха 56 сантиметра Unitra. Гадна отклонителна система с много големи токове.

За София 84 кинескопите бяха 67 сантиметра Toshiba.

За София 85 кинескопите бяха 42 сантиметра Toshiba.

За първите серии на Кристал, с големия тунер и процесор HD44840, кинескопите бяха 74 сантиметра, с изправени ъгли, Toshiba и Videocolor.
Нямам ясни спомени дали от същата серия няма и с немски кинескопи 67 сантиметра. Добавям, за да бъда кристално ясен, че нямам спомени кога точно се премина от правоъгълни кинескопи Toshiba и Videocolor, на немски кинескопи, и също така нямам спомени кога точно се премина от HD44840 на SAA1293. Тези две промени са близки във времето, но наистина нямам спомени коя е първа, и коя - втора.

За втория модел на Кристал, с процесор SAA1293, кинескопите бяха 67 сантиметра немско производство. По спомени етикетите им бяха RFT.

Послепис.

Кинескопите 66 сантиметра, Elektronska Industrija, които се слагаха преди 1989-та година нямат нищо общо с боклуците, за които ни казаха, че са на Elektronska Industrija, които се слагаха след 1989-та година. И двата модела бяха с рязани шийки, но качеството на тези преди 89-та беше на светлинни години нагоре, в сравнение с това, което беше внесено след 89-та. Имам основания да мисля, макар да нямам доказателства, че след 89-та е бил изкупен брака, или залежалите кинескопи на Elektronska Industrija, които не са минали качествения контрол. Тези от преди 89-та бяха със син етикет с надпис Elektronska Industrija - Jugoslavia, а тези след 89-та идваха с кафяви етикети Philips или без етикети.

Това е, което мога да напиша за кинескопите, слагани в телевизори, производство на завод Ворошилов. Разбира се пропускам сериите Електрон, пропускам нулевата серия на София 86, която много малко хора са виждали, защото от нея имаше произведени само единични бройки, и пропускам последващото производство на на чудото на цифровата техника - телевизор Prince, за който нямам спомени с какви кинескопи е бил, понеже по това време бях извън системата на завод Ворошилов, и сервизните му бази.

ппп. Писах ти бележка за кинескопа, който споменаваш.

Последната промяна е направена от Jet на Нед Сеп 14, 2014 16:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 13, 2014 11:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
За първите серии на Кристал, с големия тунер и процесор HD44840, кинескопите бяха 74 сантиметра, с изправени ъгли, Toshiba и Videocolor.
А какво пише на етикета на кинескопа?
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 13, 2014 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

fonev_tv написа:
А какво пише на етикета на кинескопа?

A67EAX... нещо си. Човек... това е по памет от преди маса години. И не че нямам една чисто нова 74-сантиметрова Toshiba, заедно с кутията и шасито, и най-шантавото - още неоживени, запазени от ония години, но просто няма как да го отворя и да прочета надписа. Не и без сериозно преподреждане, и/или разпродаване на доста от боклуците тук.

Втори път - питах те на бележки за кинескопа. Напиши ми какво пише на твоя и аз ще си направя сметка какъв е и мога ли да го ползвам за нещо, но дай личния разговор да си го продължим на лични.
pansim
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sandanski

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2014 7:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet, не зная от къде е твоята информация, но имам Кристал с процесор 1293 и кинескоп Тошиба с "изправени" ъгли както му казваш.
Та не е сигурно кое са поставяли в последните бройки Кристал.

ПП Още работи с прилично качество на картината Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2014 16:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Как няма да работи прилично, като е с Toshiba? Не съм попадал на изтощен такъв кинескоп през годините си на работа с българските цветни телевизори. Зная за един или два, на които са попадали колеги, но това е нищо в сравнение с количеството вложени кинескопи.

А иначе, ако погледнеш пак какво съм написал, аз си казвам съвсем направо, че нямам ясни спомени смяната на процесора ли беше първа, или смяната на кинескопите, макар че не съм го формулирал точно по този начин.
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2014 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
За Кристал - без кинескопи Toshiba и Videocolor, освен ако не се дава заедно с кутия
Цитат:
Как няма да работи прилично, като е с Toshiba?
Е това не ми е ясно
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети