|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
agavazov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2014 14:47 Заглавие: Трябва ми тригер или нещо с релета за 12в импулс |
|
|
От заглавието мисля, че ясно се вижда, че не съм много вчас.
Та в колата имам една машинка за централно заключване /ползва се за нещо съвсем различно/.
Искам като дам контакт спусъка да отиде назад, а като огася колата да отиде напред, а електрическия импулс който достига до машинката да трае около секунда.
В общи линии на входа имам 3 жици: + / - / ACC
На изхода имам 2 жици: + / - или - / + (като изходящото напрежение се подава като импулс, а не е постоянно)
Ако не съм обяснил ясно на изображение се вижда по-ясно... майче
Горе-долу имам идея как да запоя някоя по-проста схмеа, ако може да ме насочите към нещо...
разбира се най-добре ще е ако има готов такъв компонент от магазина или някой ако може да ми предложи цена за изработката му |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 24, 2014 19:09 Заглавие: |
|
|
Щом горе-долу имаш идея как да запоиш схема, таймерът 555 е твоето спасение. Продават и готови китове. Разгледай ги .....майче
http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|