Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ радио..
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 11:25    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

chavdar68 написа:
Как установи че е развалена? .....

портативната ми също е FM
а Мидланда приема , но не предава .... , антената е за кола - магнитна, не е много хубава (тоест евтина е) , не е и настроена с ксв метър, но за 10 метра не би трябвало да има голямо значение ???

мога да я пробвам с антена от преносима (имам 2), но ... трябва да си взема преходник Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 11:36    Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад Отговорете с цитат

To и да ги имаше хората в сервиза там най-много да стане по-зле.
Носили са ми станции след тяхна намеса и аз директно отказах да я правя след като погледнах каква свинщина беше забъркана под капака.

Купи си един кабел 50ом поне 3м, конектор за станцията и за антена сложи медна тел или едната част от мостов кабел с дължина 2,75м

Щом не предава може да включва КСВ защита. Без антена или без читава антена не се пробвай да я мъчиш за да не я съсипеш тотално.
Освен това на какво захранване я пускаш? Стабилизирано ли е ? Държи ли ампераж ?
help40
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 28, 2014 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

антената ми е farun jba-230
а свинщина може и така да има вътре , аз не съм първият собственик, а тя си е "от миналия век"

Ще пробвам антената с друго радио за да съм сигурен

а иначе КСВ метър трябва да си купя явно .. има в Конрад по 25лв *(поне така пише в интернет магазина им) сигурно са "куци" но за повече не ми се иска май (по добре да инвестирам в по добра антена или нещо друго ...

*вече няма май от тези , сега пак гледах ....ех

а за захранването ... от акумулатора на колата ... колко е там 12 , 13 ... 13 и нещо си
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети