|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
help40 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 11:25 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
| chavdar68 написа: | | Как установи че е развалена? ..... |
портативната ми също е FM
а Мидланда приема , но не предава .... , антената е за кола - магнитна, не е много хубава (тоест евтина е) , не е и настроена с ксв метър, но за 10 метра не би трябвало да има голямо значение ???
мога да я пробвам с антена от преносима (имам 2), но ... трябва да си взема преходник  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 11:36 Заглавие: Re: Сервиз за радиостанции във Варна (става въпрос за СВ рад |
|
|
To и да ги имаше хората в сервиза там най-много да стане по-зле.
Носили са ми станции след тяхна намеса и аз директно отказах да я правя след като погледнах каква свинщина беше забъркана под капака.
Купи си един кабел 50ом поне 3м, конектор за станцията и за антена сложи медна тел или едната част от мостов кабел с дължина 2,75м
Щом не предава може да включва КСВ защита. Без антена или без читава антена не се пробвай да я мъчиш за да не я съсипеш тотално.
Освен това на какво захранване я пускаш? Стабилизирано ли е ? Държи ли ампераж ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
help40 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2014 11:49 Заглавие: |
|
|
антената ми е farun jba-230
а свинщина може и така да има вътре , аз не съм първият собственик, а тя си е "от миналия век"
Ще пробвам антената с друго радио за да съм сигурен
а иначе КСВ метър трябва да си купя явно .. има в Конрад по 25лв *(поне така пише в интернет магазина им) сигурно са "куци" но за повече не ми се иска май (по добре да инвестирам в по добра антена или нещо друго ...
*вече няма май от тези , сега пак гледах ....ех
а за захранването ... от акумулатора на колата ... колко е там 12 , 13 ... 13 и нещо си |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|