Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свързване към вече съществуваща домофонна инсталация Farfisa

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
viachy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 8:52    Заглавие: Свързване към вече съществуваща домофонна инсталация Farfisa Отговорете с цитат

Здравейте,
В блока в който се нанесох има инсталирана домофонна инсталация с марката Farfisa от обикновения тип, с бутони за всички апартаменти долу и стандартни домофони в апартаментите. Трябва ми помощ за да свържа моят апартамент към тази инсталация.

Не ми е нобходим дори домофнен апарат, просто искам да имам бутон, с който да отварям входната врата от апартамента си (човека, на който искам да отворя входната врата на блока ще ми звънне по телефона и аз ще му отворя с бутона). Ако пък може да се свърже и към един от незаетите бутони на таблото още по-добре...

Говорих с майстор и той каза, че единия вариант е да се свържа към най-близкия съседен апартамент, а другия към разпределителната кутия на етажа. Предпочитам втория вариант, за да не притеснявам съседите, да пробиваме нови дупки, така че да да стигне моят кабел до техния домофон и т.н..

Прекарах кабел от апартамента до разпределителната кутия, която е на етажа...сложих бутон при мен... и дотук. Нямам представа с кои кабели трябва да си свържа бутона.

Може ли съвет как да се свържа ?

Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами плати на майстора да те свърже, като си говорил не се ли спазарихте ??! Или хващай уреда и почвай да мериш в кутията, като прекъснеш инсталацията на останалите от блока- ще ти се види тесен. Аман от самоуки майстори, след които целия блок пати !

Последната промяна е направена от ELP на Чет Окт 09, 2014 9:08; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tqnata83
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 9:08    Заглавие: Re: Свързване към вече съществуваща домофонна инсталация Far Отговорете с цитат

я прочети първоТУК
viachy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Ами плати на майстора да те свърже,....

Ами:

1. Човека ми иска 60 лв, което ми се струва доста, имайки напредвид, че ще свърже 2 жички.

2. Пуснах темата с идеятя, че няма да е толкова сложно да намеря сам въпросните жички, към които да се свържа

3. Имайки предвид това, което си написал май ще си платя Rolling Eyes
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Човека ще ти вземе 2 лева за свързването. Останалите 58 - затова че знае кои точно две жички да свърже. И това е нормално, защото е загубил години за учене и трупане на опит.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Човека ми иска 60 лв, което ми се струва доста, имайки напредвид, че ще свърже 2 жички.

Ето , то и зъбаря ти взема 50 кинта за 15 минути, че му ходиш и на крак, а тук човека ще дойде до вас, ще разучи инсталацията в блока ви, която може да е съвсем специфична, накрая ще свърже двете жици, без да окепази останалата част, което ти лесно ще направиш, като имам предвид монтажа на повечето вътрешноблокови инсталации и накрая да вземе и да почерпи, нали така ? Ето заради такива като теб вече трябва да се отговаря на въпроси "как да стане" със "не знам, като дойда ще видя ". Иди при някой адвокат да видиш колко взима за консултация само !
Върнете се в началото
viachy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 09, 2014 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Цитат:
Човека ми иска 60 лв, което ми се струва доста, имайки напредвид, че ще свърже 2 жички.

Ето , то и зъбаря ти взема 50 кинта за 15 минути, че му ходиш и на крак, а тук човека ще дойде до вас, ще разучи инсталацията в блока ви, която може да е съвсем специфична, накрая ще свърже двете жици, без да окепази останалата част, което ти лесно ще направиш, като имам предвид монтажа на повечето вътрешноблокови инсталации и накрая да вземе и да почерпи, нали така ? Ето заради такива като теб вече трябва да се отговаря на въпроси "как да стане" със "не знам, като дойда ще видя ". Иди при някой адвокат да видиш колко взима за консултация само !

Да, ясно, благодаря за "помощта". Хайде със здраве
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети