Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SIM-картите ....
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 30, 2005 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Една SIM карта може да има до 8 номера, но не може да има 2 карти (т.е. два абоната) в един чип. Повечето карти на българските оператори са с 2 номера - един за телефония и един за изходящи данни. Ако се закупи номер за факс и данни (входящи и изходящи) номерата стават 4. На допълнителен номер за факс и данни могат да се приемат гласови обаждания само от друг GSM телефон, от стационарен не е възможно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vha
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2005 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Още малко теория:
SIM картата не съдържа номера на абоната, т.е. тя съдържа идентификационен номер който е еднстранно свързън към номера който набираш, разбира се с цел сигурност такава информация не се прехвърля в чист вид а след поредица криптирания.
От това следва: на една карта мога да имам колкото си искам номера, всичко зависи какво ти предоставя оператора, само че как ще определям с кой изходящ да набирам... нямам идея.
Това бе отностно една сим карта с няколко номера, говорил съм с познати в "цивилазицията" чувал съм че там има такава практика да ти предоставят услуга няколко номера в една карта, но не знам до каква степен е истина това.
Относно 2 карти с един номер:
Това е малко по сложно понеже идентификацията както споменах е еднопосочна, но се съдържа във самата SIM карта, от тук следва и извода: Какво би станало ако се направи точно копие на SIM картата?
Отговор: Ще имам 2 карти с еднакви номера, но как би разпознала мрежата на кого да звънне, няма такъв начин, заради това двете карти не могат да работят едновременно.
Един познат му бяха "клонирали" картата взеха му около 200 лева преди няколко години, ако не се лъжа, но изрично го бяха предупредили да не ги включва двете едновременно, за експеримента го бяхме направили, мрежата май разпознаваше само втората включена, но не помня.
Друг куриозен случей: Мтел бяха объркали и бяха назначили един и същи номер на две SIM карти, не знам какво точно се случваше със ситемата(притежателите на картите се намираха на 300 км един от друг) но се случваше да има объркване на повикванията, аз търся човека X вдига ми Y или обратното, че по този начин бе установен проблема.
Така че е възможно и 2 карти с един номер и 1 карта с 2 номера, всичко е въпрос на желание и ... "тарикатлъщина".
Владислав Христов - Vha
Върнете се в началото
Lupus
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2005 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето малко инфо за това как става номера с повече номера на една карта:
http://smartcard.spb.ru/multisim.html
Върнете се в началото
Vha
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2005 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Да допълня:
Предупреждение от автора на SIM Scan:
За извличане на Ki той използва brute force, т.е. опитва се да го налучква, разбирасе не като пробва всяки един вариянт, но в следствие лимитиране изпълнението на GSM алгоритъма A38 на максимум от 65536 пъти през 2000-2002 година на почти всички SIM карти внимавайте с употребата на тази програма, според автора успява да намери Ki-то чрез стартирането на алгоритъма за 3000-36000 (от три хиляди до трийсет и шест хиляди) в следствие на което картата може да спре да работи!!!

АЗ ЛИЧНО УМОРИХ ЕДНА SIM КАРТА С ТАЗИ ПРОГРАМА!!!!
ВНИМАВАЙТЕ!!!

За мое щастие SIM картата беше блокирана от мрежата и не беше само за експерименталини цели.
Но ако пробвате с вашите SIM карти помнете че подмяната е на цена около 10-20 лева и нерви на стойност 2-3 години живот!

Ако някой се интересува по-подробно от алгоритмите нека да търси в www.etsi.org мисля че там бяха описани и от там съм ги теглил.
Върнете се в началото
нов
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 06, 2005 10:23    Заглавие: мултисим Отговорете с цитат

Има ли някой идея откъде и за колко може да се закупи MultiSIM Pro (Green2 card) в BG?
Върнете се в началото
raven
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 18:09    Заглавие: мултисим Отговорете с цитат

Съществува пач към софтуера на S55,който създава виртуални сим-карти.Единственото което се задава в тялото на пача е IMSI-код,Ki-код,номер на смс-център.
При сканирането на сим-картата зависи какъв метод за сканиране се използва-hard или soft т.е. "използване на груба сила" или по нежни въздействия.Разбира се риск винаги има,но и екстрите си ги бива
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Squid_85
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 12, 2005 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

тва го намерих без да искам и маи тук му е мястото Confused
http://www.diamondelectric.ru/gate.html?name=Shop&go=details&pid=47
pl
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Видин

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Lupus написа:
Ето малко инфо за това как става номера с повече номера на една карта:
http://smartcard.spb.ru/multisim.html

Някой пробвал ли е това и ако го е пробвал какъв е резултата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети