|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikigada Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2014 8:33 Заглавие: Проблем с ЕТЕМ ( Стилмет ) България! |
|
|
Здравейте, темата е малко извън областта на форума но този е един от начините да стигна до потърпевши като мен. Ако модераторите преценят да я изтрият. Благодаря им за разбирането. Предполага се че 90% от фирмите които имат клиентски профили ( профил по чертеж на клиента ) във въпросната фирма са занимават с електроника и четат форума, или чрез познати затова пиша тук. През 2005 година платих на ЕТЕМ 2700.00 лв за изработка на инструмент за екструзия на алуминиев профил по клиентски чертеж.
Направиха инструмента от 4-ия път, предишните 3 инструмента ги натрошиха сътветно възстановиха за тяхна сметка.
Аз плащам за работещ инструмент - това е условието.
Когато поръчваш инструмента уговорката е да се съхранява при тях между поръчките независимо от продължителността на паузата защото ако си го вземеш няма да можеш да го съхраняваш и ще ти откажат следваща поръчка.
Последната поръчка която правих беше през 2008-а около 500 кг.
Дойде време за нова поръчка НО уви ЕТЕМ предали всички инструменти които не са работили повече от 5 години за скрап, без уведомление, без да се интересуват на кого са инструментите и т.н.
Отказаха ми категорично възстановяване на парите или производство на нов инструмент за тяхна сметка. Предложиха ми нов инструмент за тяхна сметка но със едни мафиотски условия с които няма как де са съглася.
Търся други потърпевши от тях за евентуално общи правни действия срещу тях.
Чрез форума се надявам да стигна до по-широк кръг колеги и респективно евентуални потърпевши.
телефон за контакт: 0888762538 Николай Иванов |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2014 9:21 Заглавие: |
|
|
Би трябвало да имате писмен договор. А също така сме правова държава и можеш да се обърнеш към съда. Но си мисля че са пропуснати давностно срокове.
5 години е абсолютен давностен срок дори и за данъчни, осигурителни и всякакви други задължения. Да имате угговорки за вечно безплатно съхранение?
Я познай какво ще ми иска и намери някой, котто си е заебал примерно телевизора 5 години в сервиза ми? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
nikigada Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2014 10:30 Заглавие: |
|
|
Искам да изясня, става въпрос за инструмент който стои на съхранение при тях. Когато ми е необходим профила чрез него ми го произвеждат като си го заплащам отделно. Условието за производство е това инструмента да се съхранява от тях безплатно до следваща поръчка. Това че са минали повече от 5 години нищо не значи, просто такива количества потребявам, но съм си платил инструмента на 100% без условности.
Поздрави! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2014 16:17 Заглавие: |
|
|
Много интересно . Собствениците май гърци бяха ?
Фирмата, в която съм също ще поръчва профил, и едната нарочена фирма беше точно тази . При другата фирма за Халумин(то няма много такива в БГ ) матриците си стояха при нас и когато решиш - носиш матрица и ти правят профилите ....
Иначе, съчувствам ти, но нямам знания в областта на правните отношения... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|