| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2014 11:54 Заглавие: телевизор KTN и леки хоризотнтални линии |
|
|
Здравейте!
Имам телевизор KTN, на който от няколко месеца се появяват като смущение леки хоризонтални линии. Не говоря да се вижда обратния ход на лъча, а за лека модулация на яркостта така, че се виждат леки хоризонтални ивици (като интерференчна картина), чиято яркост сякаш е и синусоидално модулирана по вертикала на екрана. Аз си мисля, че сякаш в захранването на видеоусилвателя има нефилтрирани импулси с редова честота, но точно при мен нямам осцилоскоп да погледна!
Със сигурност е кондензатор, защото понякога изчезват, понякога са по-ярки, понякога съвсем бледи, но дали е филтриращия кондензатор на видеоусилвателя или някой друг не съм сигурен!
Бих прекачил схемата, но не ми позволява тъй като съм новорегистриран.
Шасито е Chas.SS2 NE14C05 .
Както написах нямам в града в който се намирам работещ осцилоскоп. Ако имах такъв, нямаше да имам нужда от форум тъй като щях да си го видя сам, а питам ако някой се е сблъсквал с подобен проблем за да даде насока.
Последната промяна е направена от ooleg на Вто Ное 04, 2014 12:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2014 12:26 Заглавие: |
|
|
Засега в кошчето.
За ремонтния раздел има правима - модел. шаси, състав и т.н. Никой не е длъжен да гадае какво е изсипал китаеца в твоята кочина.
Резултати от измервания. Като боднеш осцилоскопа по кондензаторите ще е ясно. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2014 16:48 Заглавие: Защо въпросът продължава да е тук? |
|
|
| Дал съм модел на шасито, осцилоскоп както написах продължавам да нямам. Имам програма, която дава възможност да се ползва входът на звуковата карта за осцилоскоп, но нямам схема на подходяща сонда, която да попречи на звуковата карта да изгори...АКо поне някой даде URL ще си импровизирам един осцилоскоп. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
selekt8517 Активен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2013 Мнения: 70 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2014 22:00 Заглавие: |
|
|
| Кондензаторите по B+ "трасето" и някой път се налага и мрежовия. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2014 23:41 Заглавие: |
|
|
| Ако може снимка на проблемната картина, че май имах подобен случай. Ако може и процесора, да не ходя да издирвам шаси и схема. |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2014 10:33 Заглавие: KTN |
|
|
Ще се опитам довечера да направя снимка, но снощи бяха изчезнали линиите и не можех! Но описанието е като интерференчна картина с минимуми и максимуми на якостта с честота близка до редовата.
Що се отнася до това, че съм можел за 10 дни да ги сменя - да можел съм, но понеже телевизора си го гледам аз прецених, че е по-умно да имам идея какво да правя и после да го правя, защото иначе само мърля печатната платка и полза няма.
Процесорът е: LC863532C |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2014 11:39 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да замениш електролита 22мф/250в на захранването на видеоусилвателя.180то волта към платката на кинескопа и си готов. |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2014 17:07 Заглавие: KTN |
|
|
Подмених кондензатора 10 uF/250V на захранването на видеоусилвателите към платката на кинескопа. След като не се оправи смених двата електролита 47uF/160V на напрежението B1 120V и пак не се оправи.
До тук тези идеи съвпадаха с моите ама към момента почти нямам идея. Само дето гледам, че се подава и едно B6 10V, към платката на кинескопа и към процесора, което не знам може ли да влияе? |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2014 17:42 Заглавие: |
|
|
Не показа снимка на проблемната картина, за това малко като врачките:
Смени кондензаторите на краче 26 на LA76810/2 |
|