Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете за един PHILIPS
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TV
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 19:54    Заглавие: Помогнете за един PHILIPS Отговорете с цитат

Имам този телевизор от доста време обаче като го пуснах един ден
и той не заработи установих , че няма високо.Погледнах го вътре и видях че беше изгорял транзистор BUT11AX ,при TXO-то подмених го
и включих телевизора обаче пак не заработи а от ТХО-то кадето излиза кабела за високото искреше здраво , и то беше пробило .Желанието ми да си оправя телевизора беше голямо и реших да си купя ново ТХО с надеждата ,че като го подменя всичко ще е ок.Отидох да си купувам ТХО ,а то е 1392.5001 на ELDOR и продавача ми каза че има същото ,и Китайско което е наполовината на цената на оригиналното,и понеже нямах много пари и взех Китайското.Качих ТХО-то и телевизора заработи и се зарадвах ,но винаги има едно "но"
почнах да настройвам фокуса и скриина да оправя изображението , и установих че немога да докарам никакви цветове всичко е много бяло
и се появяват едни хоризонтални линии и както и да регулирам фокуса и скриина изображението е много бяло и цветовете са много бледи почти ги няма .Възможно ли е проблема да е от това че се стиснах и взех КИТАЙСКОТО ТХО или не е от него.Помогнете ми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

като намалиш скрийна какво става.не се ли оправя мери на 2-ра решетка какво е напрежението и до колко го намалява.Може и да има проблем в RGB или захранването на видеоусилвателите(160-200в).избора с китайското не е много удачен. Confused
bobitv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Не сте посочил модела на ТВ-то. По принцип,малко вероятно е причината да е в новото ТХО.По скоро старото е повлякло нещо след себе си.Ако имате схема, тръгнете по веригата ABL-нещо е станало по тази шина.Разбира се,всичко това са догадки, без да знаем модела на телевизора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Както каза колегата премери напреженията на видео усилвателите ,окло 180-200 ,ок,напрежението на скриина по това ,което описваш си мисля ,4е е над 600волта ,върти скриина на ТХО и мери напрежението нагласи го на 440-480 волта и виж какво става,дай малко инфо за състава на апарата ,видопроцесор например чип за хоризонтална развивка...
cecostar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж дали се регулират яркост и контраст на телевизора.Ако не - проблема е и на друго място.
Върнете се в началото
TV
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

модела е 21PT1653/60 шасито е L6.2 видео процесора е TDA8362
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

По моите скромни разбирания като си вадил платката на кинескопа да разпоиш кабелите на ТХОто дали сия поставил пак добре плътно в цокъла провери да не си потгънал някое краче на кинескопа. Мисля също че на този модел и на 6.1 масата на кинескопа е отелена от масата на шасито и ако си ги свързал ефекта е същия.Казвам го защото тоя номер съм го правил и аз.
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
По моите скромни разбирания като си вадил платката на кинескопа да разпоиш кабелите на ТХОто дали сия поставил пак добре плътно в цокъла провери да не си потгънал някое краче на кинескопа. Мисля също че на този модел и на 6.1 масата на кинескопа е отелена от масата на шасито и ако си ги свързал ефекта е същия.Казвам го защото тоя номер съм го правил и аз.

цокълът е плътно вмъкнат и на място,а масите не съм ги свързвал
Върнете се в началото
TV
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

извинявям се госта бях аз не се бях логнал
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери тези 200 волта както те посъветваха колегите.На филипс се правят от 100-те за тхо +други 80 от отделна намотка от тхо,малко резисторче (което вероятно е прекъснало) и кондензатор на 160 волта.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети