Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

телевизор KTN и леки хоризотнтални линии
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 15, 2014 18:08    Заглавие: КТН Отговорете с цитат

Не съм показал, защото на моя телефон не се вижда нищо като го снимах. Чертите са хоризонтални и става въпрос за вариация на яркостта на картината и са най-силни в краищата на екрана и почти не се виждат към средата. На моменти са твърде бледи или изчезват и не съм с хубав телефон. Ще пробвам с един чужд...

C407 1uF/50V ли? Той не е филтров понеже...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ooleg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2014 15:49    Заглавие: KTN Отговорете с цитат

Реших да споделя с баща ми проблемът с телевизора (той в друг град) и се занимава сравнително често с ремонти (най-често дънни платки, монитори и тв) и той смята, че са "виновни" електролитите на захранването на вертикалното отклонение (поради това, че чертите не са равномерни по екрана т.е. има разлика в рамките на кадровата развивка). Лошото е, че ако е проблемът във филтров кондензатор на 27V и "играе" напрежението на вертикалното отклонение не схващам яркостта защо ще се променя.
И за беля откакто намерих как да го снимам пустия телевизор не го прави проблемът. Следователно не мога и ремонт да му правя, а само мога да мисля...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2014 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то докато пишеше тук в темата, можеше отдавна да ги смениш въпросните кондензатоеи... Вече 3_ти 4-ти ден.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2014 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде стига 2 седмици мъки и гадаене. Със шаманстване "какво може да му е?" - в друг форум. Тук сме технически грамотни, измерваме и си вършим работата.

Стига циганеене за 20 лв, носи го на сервиз.

Писал съм за мераклиите за домашна операция с ножа и сатъра, няма да се повтарям.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети