|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jaso Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2014 21:15 Заглавие: Бутон със защита срещу случайно натискане |
|
|
| Здравейте, имам проект, при който често трябва да се натиска бутон, но има възможност за случайно натискане на бутона, което е нежелателно. Тъй като не съм особено запознат с бутоните на пазара, интересува ме има ли такива, които да са защитени по някакъв начин от случайно натискане или трябва да мисля за софтуерна защита/защита с някаква схема? Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rikotech8 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2014 23:03 Заглавие: |
|
|
| Микроконтролер със простичка програма ще ти реши проблема. |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2014 7:52 Заглавие: |
|
|
| Какво се разбира под често натискане? Защо се получават случайите натискания? Ако примерно е между други бутони, не може ли да се постави на друго място, и към него да се посяга само когато е необходимо? Какви са последствията от случайното натискане? Ако е много отговорна операцията не може ли да се дублира бутона и да трябва да се натиснат два бутона едновременно за да има реакция? Ако става дума за устройство, което сега се разработва, може да се съчинят всякакви защити - примерно да трябва да се натисне два пъти бързо последователно, или пък продължително, за да се приеме че е натиснат. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
jaso Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2014 11:07 Заглавие: |
|
|
| AA написа: | | Какво се разбира под често натискане? Защо се получават случайите натискания? Ако примерно е между други бутони, не може ли да се постави на друго място, и към него да се посяга само когато е необходимо? Какви са последствията от случайното натискане? Ако е много отговорна операцията не може ли да се дублира бутона и да трябва да се натиснат два бутона едновременно за да има реакция? Ако става дума за устройство, което сега се разработва, може да се съчинят всякакви защити - примерно да трябва да се натисне два пъти бързо последователно, или пък продължително, за да се приеме че е натиснат. |
Благодаря на всички за отговорите, освен на Филипов.
Става въпрос за снемане на статистика като цяло - извършваш действие->натискаш бутона, но веднъж натистнат, сигналът си заминава към сървър, откъдето да триеш не е толкова лесна задача. Единичен бутон/превключвател ще е, няма да да има други около него. Проблемът идва оттам, че устройството ще седи на врата/в джоб и може да се натисне случайно докато си мърдаш ръцете или някой те натисне. Не е удачно да се задържа продължително или два пъти, те хората принципно по един път се дразнят да ползват бутони (справка - новите светофари за пешеходци в София ), камоли да си губят времето, а става въпрос за нещо от порядъка на минимум 200-300 натискания/ ден.
| Филипов написа: |
Някой май не знае какво иска. |
Знам - секс и нелегални субстанции Забележи, умни коментари от теб - не, мерси.
Тази чудесия 12-25 пъти по-евтин вариант дали си има?
Поздрави. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|