|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Leibstandarte Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2014 16:33 Заглавие: Схема на токоизправител 24В/16А |
|
|
Здравейте, нужна ми е схема на токоизправител със следните параметри.
Устройството което ще захранвам е Аналогова телефонна централа 40 абоната.
Централата е доста стара, захранването което има е изгоряло и след ремонт пак гори поради специфичноста на работа на централата/намира се на кораб/.При преминаването от брегово захранване на корабно и обратното се получават пикове и спадове на напрежението/поправете ме ако греша/. Сложен е стабилизатор на напрежение 220В преди токоизправителя. След това следва токоизправителя/изгорял е някой елемент в тази схема и немога да го открия, след трафа има понижено променливо напрежение но на изхода на изправителя няма никой/
Самите характеристики на изправителя който са ми нужни да захраня централата са 24/ 16А.
Самата централа има предвиден резервен вариант на захранване и към него съм включил 2 акумулатора 12В 900А и РАБОТИ.
Идеята ми е изработя нов по прост изправител/който да мога да отремонтирвам като гори/, а евентуално да му сложа и защити.
Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
Leibstandarte Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2014 19:24 Заглавие: |
|
|
Друго решение не е ли възможно, струва ми се че това няма да издържи..
На мен трафа ми е здрав, немога ли да направя останалото ? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 21, 2014 10:24 Заглавие: |
|
|
Какво да направиш? Да реализираш кочина като лирическият герой на Тодор Колев?
Слагаш едно такова и виждаш действителната консумация. Всякакви тъпизни с трансформатор изискват много филтрация и пак ще има брум в телефоните. А за импулсно захранване не се влияе от значителни изменения в мрежата. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|