Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с автомат за стълбищно осветление.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Xpyc-Xpyc
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 21, 2014 20:22    Заглавие: Проблем с автомат за стълбищно осветление. Отговорете с цитат

Здравейте, бях си поръчал два кита за стълбищно осветление от неомонтана. Китовете са тези: http://hobby.neomontana-bg.com/kit100.htm
Всички елементи ги налепих на платката, след което проверих дали всичко правилно съм го запоил, след което през 100W лампа подадах напрежение на означените места. За товар свързах 40W лампа. След като подам захранване лампата не светва, натискам бутона - лампата светва, но след като отпусна бутона лампата отново загасва. Можете ли да ми кажете къде да търся проблема, къде да замеря и т.н. Сглобил съм само единия кит, утре ще сглобя и другия да видя ще има ли отново този проблем. Надявам се да го оправим, защото ми трябва за вторник. Благодаря предварително на всички опитали се да ми помогнат !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: elin pelin

МнениеПуснато на: Пет Ное 21, 2014 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо е необходимо да подаваш захранващото напрежение през 100W крушка.Може би там е проблема.По схемата "Л" са съществуващите крушки на стълбите,ако изобщо ще го слагаш на стълби.Схемата е доста проста, за да я сбъркаш.Подай 220V на указаното място директно.
Върнете се в началото
Xpyc-Xpyc
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 22, 2014 9:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Подадах захранването директно - няма промяна. След като натисна бутона лампата свети, но релето въобще не цъка. Отпусна ли бутона - лампата угасва.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Ное 22, 2014 9:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не си поразменил диодите случайно? D3 и D4 са ценери. Това китче съм го правил няколко пъти по различни поводи и си работи перфектно. Щом релето изобщо не щрака при натискане на бутона имаш проблем със захранването. Или пък нещо лоша спойка, прекъсната пътечка. Огледай добре платката, измий остатъците от колофон с коресилин, за да виждаш всичко. Захранването през крушка е добра идея, само че е добре крушката да е 40-60W, за да си свърши перфектно работата. В случая след подаване на напрежение ако не светне, махай я за да осигуриш нормално захранване на схемата.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Xpyc-Xpyc
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 22, 2014 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Започнах да сглобявам втория кит да видя той ще тръгне ли, но срещнах проблем. По схема транзисторите са: 2Т3608, 2Т3511A, 2Т3308, а те са ми пратили два 2Т3608 и един 2T3309. Мога ли на мястото на 2T3608 и 2Т3511А да сложа 2Т3608 и на мястото на 2Т3308 да сложа 2Т3309 ?
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Ное 22, 2014 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко може, особено за такива непретенциозни неща за начинаещи. И този форум все пак не е за начално ограмотяване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Xpyc-Xpyc
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 22, 2014 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, извинете ме, че пиша в този форум тогава. Ще се опитам да се оправям сам. Лек и успешен ден ви желая.

П.П: Заключете или изтриите темата ми.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети