Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Високочестотен измервателен мост
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ildegard
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 16:01    Заглавие: Високочестотен измервателен мост Отговорете с цитат

Имам един стар високочестотен измервателен мост, произведен от Тесла, модел ВМ 431Е, бих искала да кача и снимка, но тук не става, а в нета, снимки на такова чудо няма. Та, търся да закупя такъв или евентуално, ми трябват части за него. Два филтъра и съпротивление, което на английски е Iron-hydrogen resistor, на български не знам как е.
Е27-фасунга, от 3до 9 V, 1,4 А.
Ако някой може да ми даде информация, къде мога да намеря нещо подобно, ще му бъда много благодарна.

Хубав ден!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 16:08    Заглавие: Re: Високочестотен измервателен мост Отговорете с цитат

ildegard написа:
...бих искала да кача и снимка, но тук не става...

Въпроси/Отговори най-отгоре.
Ако не е достатъчно има цяла тема за това как и къде. Та е добре преди да се правят констатации какво може и какво - не, да се поогледа човек най-напред.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако искаш да купуваш си оформи темата по правилата. Ако ще се ремонтира - в съответния раздел или на майстор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ildegard
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:16    Заглавие: Купувам Отговорете с цитат

Писала съм, че искам да купува, не ме интересува кой град и т.н, ако трябва ще отида лично до там да си го взема, стига да се намери нещо. Искам да го ремонтирам евентуално, но сама, не ми трябва майстор, т.е търся да купя отделни части, както съм и написла, кои ми трябват.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:19    Заглавие: Отговорете с цитат

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=827
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ildegard
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:27    Заглавие: прочетено Отговорете с цитат

Това го прочетох, отнася се за продаващите. Описала съм всички важни спецификации, на уреда, които търся. Ако има човек, който разбира и който има подобно нещо, то, няма как да стане объркване. Както казах, важно е да се намери, подобно нещо, ако въобще е възможно, а в последствие бих се договорила с човека. Не разбирам, какво точно ви дразни в моя пост?
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Това Iron-hydrogen resistor дето го търсиш се нарича баретор. Може да го намериш само в някой музей или при късмет - покрит от прахоляк в някое чекмедже на стар радиолюбител.
Представлява стъклен балон с желязна спирала вътре и напълнен с водород. Мисля някъде ми се търкаля някакъв, но пък едва ли ще е точно за такъв ток.
Решението - замяна със стабилизатор на ток - за 1,4А. Снимка на чудото има тук, но това с нищо не помага.
http://i006.radikal.ru/1108/97/d18ee6c8d9d4.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ildegard
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:47    Заглавие: 21 вата Отговорете с цитат

В момента съм го заменила със спирачна крушка (не знам дали термина е правилен) с мощност 21 W и работи, фасунгата е различна, аз просто я запоих, но ми се иска, нещо по-прецизно. Благодаря все пак.
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Автомобилната лампа няма нищо общо с баретора. Тя работи точно обратно на баретора. Уреда работи ама как и докога?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ildegard
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2014 17:53    Заглавие: Тест Отговорете с цитат

Да, така е, но ми трябваше, за да установя, на принципа на изключването, какво му е наред и какво не. По този начин установх, къде точно е проблемът.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети