| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
videlin Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 17:00 Заглавие: Samsung le37a557p2fxxh проблем с t-con борд! |
|
|
Здравейте колеги, имам следния проблем с телевизора от заглавието:
При нормално стартиране диода мига5-6 пъти и си угасва като за нормален старт, но не не пали подсветката! Ако разкача лентовия кабел от т-кон борда към мейн борда и стартирам телевизора си тръгва без проблем, като отчита грешка с постоянно мигащ диод. В момента в който закача отново лентовия кабел при вече стартиран телевизор по-този начин панела си тръгва без проблем!
Т кон борда му смених гама коректора, понеже имаше проблем с белия цвят и остава кадри от предишни канали! Също да споделя, че всички платки от този телевизор са напълно изправни и тествани на друг панел с изключение на т-кон борда!
С две думи....борда някъде запушва, но все още не мога да остановя дефекта! Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея от къде идва проблема, ще се радвам да сподели!
Samsung le37a557p2fxxh
main-> bn41-00974b MT8226 EMMA
t-con-> T370HW02V402 37T04C02
invertor-> VIT71037.50
Абсолютно всички платки са в работещо състояние, единствено т-ком борда не можах да го тествам! Отново напомням, че телевизора влиза в нормален режим единствено, когато е с разкачен лентов кабел на т-кона към мейн борда!!!
Всички smd предпазители са проверени на т-кона и са си здрави, но това запушване си остана. Самия телевизор няма забелжки от към картина...работи повече от добре.
Добавям и номера на панела:
Model No: T370HW02 V.4
Последната промяна е направена от videlin на Съб Ное 29, 2014 19:20; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 21:10 Заглавие: Re: Samsung le37a550 проблем с t-con борд! |
|
|
| videlin написа: | | и остава кадри от предишни канали! |
Според мен това не е от т-кон. |
|
|
 |
videlin Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 21:22 Заглавие: Re: Samsung le37a550 проблем с t-con борд! |
|
|
| k810 написа: | | Според мен това не е от т-кон. |
Колега, след смяна на гама коректора, телевизора заспа! Няма оставащи кадри, картината е повече от добра! Това в случея не ме притеснява, повече ме притеснява факта, че немога да го стартирам нормално. Стартира единствено с разкачен лентов кабел.
Въпроса е защо т-кона запушва, незнам точно какво да му замеря! Факт е, че до инвертора не стигат 5в а само 2.5в на BL...3.3 и 24в си ги има, но режи 5-теV.  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 21:39 Заглавие: |
|
|
С празна памет ЕЕПРОМ пробвано ли е? Кое шаси? Какъв състав?
Аз нямам зор да му откривам шасито и да гледам схема. |
|
|
 |
videlin Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 22:30 Заглавие: |
|
|
Не е пробвано с празна памет! Утре ще погледна за шасито му. Ами колега, ако смяташ да помагаш...помагай ако пък ли не, просто спри да пишеш в темата ми!!! Все ще се намери колега, който се е сблъсквал с този проблем. Зора е мой, не твой!
Не ти прави чест, да пишеш подобни коментари. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 22:49 Заглавие: |
|
|
| Ок, спирам. Щом все ще се намери някой... |
|
|
 |
videlin Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 29, 2014 19:14 Заглавие: |
|
|
Успях да му сменя фърмуера, но промяна няма!
Добавям номер на захранването: bn44-00157a
Шаси-> Не успявам да видя номера или по-точно незнам кое точно му е номера! |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2014 9:36 Заглавие: |
|
|
Прав е колегата K810. Аз сега гледам SAMSUNG LE3755XP_CH_GPR37SEN_Schematic_Diagram.pdf и там виждам един операционен усилвател LM358D и бих се насочил към него да проверя какви са напрежениято по краката и в двата случая на работеща и неработеща подсветка. При теб как е изпълнено - божа работа; а колега, знаещ за подобен дефект, за този телевизор и да прочете сега поста - май са много случайностите.
На какво ниво е подсветката в менюто? (от 0 до 10) |
|
|
 |
videlin Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2014 20:26 Заглавие: |
|
|
Подсветката в менюто от скалата 0-10 в момента е 7 без да съм я пипал!
Премерих напреженията и на двата чипа с работеща и неработеща подсветка! И в двата случея са абсолютно еднакви, дори им записах стойностите! Но дали такива стойности, които ми показа уреда са правилните.....незнам! Ако погледнеш т-кон платката така както се вижда в линка, който ти дадох чиповете се падат ляв и десен...кой кой е, незнам, но на левия ми излезнаха и напрежения около 27в на левите му крачета! Пробвах да стартирам телевизора с подсветка на макс, няма промяна...пробвах и на позиция 0, без промяна!  |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 03, 2014 9:43 Заглавие: |
|
|
Явно този LM358D не е там. А може и изобщо да го няма, защото е опция.
| Цитат: | | Факт е, че до инвертора не стигат 5в а само 2.5в на BL...3.3 и 24в си ги има, но режи 5-теV |
Трябва да идват 5V. Намери кой ги реже и му кажи "Не ги режи"  |
|
|
 |
|