| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lexx2002 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 10:21 Заглавие: Как става смесването на сигналите в кабелната телевизия? |
|
|
| Интересува ме някакви материали по темата.Точно как става смесването на сигналите на всички телевизионни канали за да се предават после по кабелната мрежа. Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 16:25 Заглавие: |
|
|
| С кабелни станции ,модулатори и сумиращи усилватели. |
|
|
 |
lexx2002 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 8:56 Заглавие: |
|
|
| То е ясно че с тях се прави смесването ,но ако може да ми кажете каде мога да попрочета малко по подробно за тях и за това как работят.Благодаря предварително |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 15:51 Заглавие: |
|
|
Това е специализирана информация на прозводителите и не се разпространява масово, но имаше едно българско издание за сателитна и кабелна телевизия.Ако там са писали нещо в повече  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 19:06 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | С кабелни станции ,модулатори и сумиращи усилватели. |
Няма сумиращи усилватели,сигнала се прехвърля от модулатор на модулатор чрез конектори вход-изход на групи,и през канал, после се сумират от сплитери поставени обратно.Излизат ~100 дб,за това не се налага да се усилва.Нашата е произведена преди5-6години от Тераком-Русе,и си работи много добре.Поддържам цялата мрежа.Сайт обаче не съм виждал,ако с нещо мога да помогна-винаги  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2005 19:34 Заглавие: |
|
|
| Сумирането на сигналите от модулаторите в скъпите станции става с насочени отклонители ( ТАР ) свързани обратно .Малко ми е трудно да го обясня с думи - трябва да се чертае . По този начин се намалява взаимното влияние между отделните модулатори . Със симетрични делители ( сплитери ) се сумират сигналите в по-евтините станции . Няма сериозна станция в която да се смесват сигнали с нива над 100 -105 dBMv В изхода на смесителя обикновенно ( след изравняването ) се получават около 80 - 90 dBMv . Мога да подкрепя казаното с параметри и дори някои принципни схеми на WIZI ,HIRCHMAN , GRUNDIG и Blonder Tonge ... |
|
|
 |
lexx2002 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2005 18:23 Заглавие: |
|
|
| Мерси на всички които са се отзовали.Питам защото от началото на миналия месец започнах работа в кабелна телевизия и се занимавам с подръжка на сателитната им апаратна и досега не ми се е налагало да занимавам точно с тази част в която става смесването на сигнала.При мен нещата стоят така както пише Ангел , с модулатори свързани последователно по групи и след това в сумиращи сплетри .Но колегата който е бил преди мен на тази длъжност не е бил от най подредените и е почети невъзможно да се проследи кое как е вързано. |
|
|
 |
|