| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tashko1966 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2014 19:54 Заглавие: Start Stop Button |
|
|
Здравей те колеги,
много отдавана желая да си направя старт стоп бутон в моята кола. Много моля ако някой има опит или е правил нещо подобно ако иска да сподели опита си. Колата ми е Пасат 3 - бензин. Много ще съм ви благодарен.
Хубава вечер на всички. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2014 20:21 Заглавие: |
|
|
Здравей Вие, Колега. Мога да пре поръчам да си купи Те френска кола- те всички Те са с така Ва екстра- Старт-стоп бутон. Даже то ва не е екстра при тях, а стандарт Но оборудва Не. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
rikotech8 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2014 21:19 Заглавие: |
|
|
Колега, аз мога да ти направя.
Пре..ба ми се клемореда на моята кола и си направих старт бутон с реле и микроконтролер. От години работи перфектно. Със светодиот и защита срещу старт при запален мотот. Ако проявяваш интерес мога да ти направя и на твойта  |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2014 22:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря за вниманието.
Имам интерес. Ако може малко повече информация или схема да видя какво си направил и дали ме устройва този вариант.
Поздрави. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 15:40 Заглавие: |
|
|
Микроконтролер на Пасат3? Какъв е смисъла?
Конструкцията на включвателя е такава, че се прецаква само секцията към стартера. За мен решението е бутон, който взема захранване от позиция "конакт" и подава на стартера. Завърташ ключа на първа позиция, после палиш с бутона.
Естествено остава проблема ако се натисне бутона при работещ двигател. Но едва ли е чак толкова проблем. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 16:12 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | ......... Естествено остава проблема ако се натисне бутона при работещ двигател. Но едва ли е чак толкова проблем. |
Е това може да се оправи лесно с едно реле  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 18:33 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: |
......Естествено остава проблема ако се натисне бутона при работещ двигател. Но едва ли е чак толкова проблем. |
А, къф проблем...... Потрошен стартер и изронен венец на маховика чак пък като проблем да ги определяме.... Задачката е много сложна и много трябва да се помисли по нея. Не току-така все още не всички коли имат тази опция. Процесор, съобразяване с куп условия при палене, отчитане на друг куп условия след палене, за да не се допусне завъртане на стартера при такава ситуация. При мен се иска натиснат съединител, ако колата е на скорост или/и натисната спирачка- така и все още не съм сигурен кога и защо ми хленчи за спирачката. Ако е в движение по наклон например- може и едва да пълзи- не меже да се пали, не може да се угаси ако е запалена. Бе не етолкова просто. Гъдел си е, но много трябва да се мисли, защото сакатлъците понякога са за пръв и последен път....За съжаление. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 19:44 Заглавие: |
|
|
Нямам нищо против да съм с микроконтролер за паленето на автомобила, само с реле и бутон не ми харесва. Можете ли да ми кажете този вариант http://bezkz.su/publ/shemy/dlya-avto/700146-touch-start-stop-engine.html дали ще върши работа. Прочетох статията, но малко се обърках из коментарите им. Грубо ми харесва като идея с малко забележки. Не ми харесва да е със сензорен бутон и това, че сигнала за запален двигател го вземат от датчика за маслото.
п.п Колега Ditronix ако няма друг с вашия аватар, аз ползвам ваш модул за DRL. Един колега Николай от Варна ми го монтира преди време и съм много доволен. |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2014 22:12 Заглавие: |
|
|
Схемата за която питаш съм я правил с леки промени. Вместо сензорен бутон използвах нормален, свързваш едно съпротивление на входа и когато дадеш на маса се задейства. Сигнал за запален двигател взех от динамото вместо от датчика на маслото.
Алгоритъма на схемата е:
При натискане на бутона - светва табло
При повторно натискане на бутона - загася табло - и така многократно
Ако искаш да запали двигателя - натискаш съединител или спирачка (зависи кой педал ще използваш) и натискаш бутона - стартера ще завърти:
- когато запали двигателя - стартера ще спре да се върти
- при запален двигател не може да сработи стартера повторно
- ако по някаква причина не запали - стартера ще спре да се върти след 4 сек.
- можеш да повтаряш многократно докато запали или се изтощи акумулатора
- можеш да натиснеш бутона и да го задържиш и стартера да върти докато не запали двигателя или ти не спреш да натискаш. Това може да се наложи рядко при технически проблем или когато е много студено.
Когато запали мотора - за да го спреш просто натискаш бутона и всичко се изключва. |
|
|
 |
|