| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2014 18:56 Заглавие: Търся " firmware update" за телевизор LG LCD |
|
|
Имам странен проблем с телевизор LG 32lg5600.Както си работи нормално,извендъж "откача" .Почва да се показва и изчезва менюто на екрана.Минава интервал от 10-15 минути и спира.След време почва да го прави и с часовника,пак така показва се за малко и изчезва,показва се за малко и пак изчезва!
Един път го прави с менюто,а друг път с часовника.Много дразнещо и направо не може да се гледа телевизия.
Проблема не идва от дистанционнот,защото му махнах батерията и пак така го прави.
Бутоните на панела на самия телевизор никога не са ползвани и са напълно изправни.
Няма нищо нередно в платките на самия телевизор.
Силно се съмнявам,че проблема софтуерен!Проблема ми е че не мога да намерия"software updater" за този модел телевизор.
Помолих даже и от фирмата LG да ми пратят на пощата,но отговор няма.
Телевизора в момента е със софтуер,номер V.3.41.1
Ще съм Ви много благодарен,ако успеете да ми пратите софтуер за телевизора. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2014 19:02 Заглавие: |
|
|
Защо ли всички си мислят че софтуерни упдейти оправят нещата? И трябва всичко да е наред, за да го правиш. Като е ясно какво точно коригираш, примерно неподдържан формат. Ако не работи устойчиво, можеш да доомажеш нещата.
Не е ли гаранционен? Обърни се към сервиз. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2014 19:28 Заглавие: |
|
|
Знам че може да стане по-зле .
Не е в гаранция,изтече отдавна.
Носил съм го в два сервиза и никой не може да намери причина за това негово състояние и не смеят да го пипат.
Сервизите бяха реаномирани,но хората такова чудо не бяха виждали да се случва!
Казват,че проблема може и да идва от дефект в процесора,ама не са 100% сигурни.Като вариянт можели да сменят шасито но трябва да го заплатя предварително но пак не е сигурно че ще се оправи този проблем.А то не е евтино за такива опити!
И те не може ли да намерят софтуер за този телевизор.Поне така ми казаха,да ли не им се занимавало,не зная.
Не е нищо особено като телевизор,защо няма никъде публикуван софтуер в интернет за него!??!
Знам,че тук във форума има доста умни хора,които могат да ми помогнат. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2014 19:54 Заглавие: |
|
|
На мен ми прилича на утечка в бутони, нищо че не е характерно за LG. Пробва ли да изключиш платката с бутоните? Това че не са ползвани бутоните не значи че цял живот ще са наред.
Кое е шасито?
Имам някакви софтуери, но нямам време да търся шасито. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2014 20:42 Заглавие: |
|
|
Да!
Прав си!!! И на мен не ми се иска да слагам по никсо ниво ъпдейт.Можеш ли да ми намериш същия като стария софтуер или малко по нов???
Съмнявам се да е отечка на бутоните.Измерих ги на 20Mom и нищо не отчита като стойност,като го натисна си работи.
Да! Не съм пробвал да ги разкача от буксата за проба.Утре ще пробвам,че стана късно пак да го отварям.
Все си мисля,че е софтуерен проблем и нещо е "забил" и от там да идва проблема.
За това искам да му сменя софта. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2014 22:11 Заглавие: Re: Търся " firmware update" за телевизор LG LCD |
|
|
| Velkov написа: | | ...Телевизора в момента е със софтуер,номер V.3.41.1... |
Версията на сайта е 03.54.01 и не виждам кое му е по-ниското.
Под "слизане на по-ниско ниво", имах нещо съвсем друго впредвид. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2014 19:43 Заглавие: Re: Търся " firmware update" за телевизор LG LCD |
|
|
Намерих проблема !
Идва от бутоните на панела на телевизора,по точно от един ценер диод.Не мога да му разбера на колко волта е кое му е "+" и "-" на платката.
Двата диода над буксата https://flattvparts.co.uk/lg-37lg5020-buttons-eax40292402-1-ld82d
Свалих сервизната схема на телевизора и там я няма точно тази платка с бутоните P100.На нея са самите ценери ZD101 и ZD102 Ето и схемата https://www.scribd.com/doc/155720007/lg-32lg5600-ld85d
Ще можете ли да "хвърлите едно око" ? Че явно Аз нещо не виждам къде се намират тези елементи и техните стойности ? |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2014 20:47 Заглавие: |
|
|
Без да хвърлям очи слагай ценер на 5В. Може и на 3.3 но е малко рисковано ако не е точен.
Сигурен ли си че е от ценера а не от бутоните? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2014 23:03 Заглавие: |
|
|
| На снимката изобщо не приличат на ценери а на кондензаторчета ? |
|