Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Монитор PROVIEW PX720

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:09    Заглавие: Монитор PROVIEW PX720 Отговорете с цитат

Здравейте!Имам един монитор ,който е с пробил транзистор IRF634,който участва във регулирането на размера.Без него имам изображение,което е свито хоризонтално,а като го замених с изправен транзистор монитора тръгна нормално но не след дълго при спира не и отново стартиране дефектира същия транзистор.Нямам опит в рем. на монитори,но предполагам че това е типичен дефект за този модел,та ще бъда благодарен ако някой ме осветли за причината поради която деф. посочения транзистор или тоя който сложих е някакво менте.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей колега имах такъв случаи със същия модел монитор само че 19 инча .Предполагам че шасито е същото половин година не мога да му хвана дефекта и накрая успях.Свали шасито и припои всички мостчета които са запоени от долната страна същите мостчета имат споики и от горната страна и точно там има кофти споики .Виждат се когато сложиш поялника и калая избяга от споиката .успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Във веригата на тоя транзистор виж има един ел.кондензатор на 160 волта, обезателно го смени!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря колега.Ще опитам да видя какво ще излезе.Надявам се да е нещо такова,но до утре ще си покаже.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Щ е сменя кондензатора.Видях го но пропуснах да пиша по горе че за кратко време докато работеше ми се стори че на момент има леко проискряване което после се изгуби,та затова съм склонен повече да мисля че е по възможно да е от лоша спойка,както писа и колегата Петров.Благодаря и на двамата за отзивите,но не мога да реагирам веднага,защото съм го свалил за малко поради нещо по важно но до утре ще има яснота ще го бъде ли.
Върнете се в началото
кк
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 16:35    Заглавие: Отговорете с цитат

tvpetrov написа:
Щ е сменя кондензатора.Видях го но пропуснах да пиша по горе че за кратко време докато работеше ми се стори че на момент има леко проискряване което после се изгуби,та затова съм склонен повече да мисля че е по възможно да е от лоша спойка,както писа и колегата Петров.Благодаря и на двамата за отзивите,но не мога да реагирам веднага,защото съм го свалил за малко поради нещо по важно но до утре ще има яснота ще го бъде ли.
Лекото "произкряване" може и да са "ефект" от електролита който се е разтекъл под въпросният кондензатор, имало е случаи и на изгоряла гума че и разядени крачета. При някои модели е характерен дефект. За да не се случват такива неща за в бъдеще е добре за запоиш паралелно на него някакъв друг кондензатор (най-добре керамичен но може и стирофлексен) 100нФ/400В който да шунтира високочестотните токове, причина за загряването и изтичането на електролита.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Между този транзистор и кондензатора има диод, и него го смени, че оригиналния е слаб, много пече и повлича останалото. Слагам от руските КД213 и няма връщане.

Arrow Местя темата на мястото и.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети