Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Grundig ST 70-750 настройки

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dimitrov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 21:30    Заглавие: TV Grundig ST 70-750 настройки Отговорете с цитат

Здравейте,
донесоха ми един стар телевизор Grundig ST 70- 750. Работи си повече от перфектно телевизорчето и много му се радвам (като на стар подарен телевизор Wink ). Проблема ми е, че не мога да разбера как да настроя програмите. На панела на телевизора имам само бутон за включване и бутони за усилване и намаляне на звука и програмите.
Дистанционното има много бутони, но работят само бутоните за усилване и намаляне на звука и смяна на каналите (0-9) и изключване на телевизора. Прикачам и снимки на дистанционното - горната част е капаче под което има и други бутони, а от страни има ключе което може да стои в три позиции - 1, 2 и TV. Мога да сменям каналите само в позиция TV.

Ще бъда благодарен ако някой ми каже как мога да си наглася програмите и евентуално как мога да си пускам таймер за изключване Smile

Снимка 2

Снимка 3

Exclamation Arrow Имената на марки се пишат на родния им език Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Задържаш бутона i докато не се появи нещо от сорта Menu->OK .
ДОКАТО стои надписа натискаш бързо бутона ОК и трябва да се появи един диалогов център.
Там е всичко.
Немски телевизор Confused Smile

Трябва да има и един бутон P/C, той би трябвало да ти позволява да избираш директно телевизионни канали.
Ако този бутон не работи по такъв начин - има друг проблем.
Телевизора е в Hotel режим!
Звука регулира ли се до максимум или само до определено ниво?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dimitrov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2008 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Да телевизора се усилва до максимум. Задържах бутона I по повече от минута и в трите положения на плъзгащото се копче отстрани на дистанционното, но не изписа нищо.
Бутон с надпис P/C не видях на ДУ имам бутон S/C или по-скоро C/S мисля, че беше ...
Телевизорчето е мечта - зае ми половината хол и много му се кефя, сега остава да успея да подредя и каналите Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 07, 2008 7:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Пулта с който разполагаш е малко странен, но въпреки това ако е читав, би трябвало да работи.
Нищо друго не мога да ти предложа (при констатацията която правиш) освен да си потърсиш друга алтернатива (заменител) - FRC623, P1692, IR7001.

P.S. Някъде по пулта има ли надпис от сорта - TP ... нещо си?

Оригиналния пулт към този телевизор би трябвало да е нещо от сорта на TP720:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dimitrov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 07, 2008 8:20    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента съм в офиса и ДУ-то не е при мен. По него имаше само някакви цифри доколкото помня при батериите. Има вид на оригинално дистанционно (релефен надпис GRUNDIG и от двете страни), но за какъв модел не мога да предположа. Като се прибера ще напиша какви точно цифрички пише на дистанционното
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Юли 07, 2008 8:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Това дистанционно, с което са го "комплектовали" е за видео. Отстрани имат копче TV-VCR1-VCR2 но може и да не командва изцяло телевизора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
dimitrov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 22, 2014 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Чудих се дали да започна нова тема или да продължа в тази, но тъй като става дума за настройка на същия телевизор, реших да продължа няколко години по-късно в същата тема.
Телевизора го пре-подарих преди две години на роднини, но сега е изкочил дребен проблем - вероятно са влезли без да знаят как във сервизно меню и са ограничили усилването на звука приблизително до средата. Всичко си работи - смяна на канали, намаляне на звук усилване на звук - но само до средно ниво, а хората са възрастни и не го чуват.
Другото което ми направи впечатление е, че те го изключват от копчето на телевизора. При включване на копчето обаче телевизора не се включва веднага, а започва да премигва червената лампичка (минута-две) и след това телевизора се стартира.
А обяснението, че го изключват от копчето на телевизора, а не от дистанционното е, че телевизора се включвал сам след определен период, ако го изключат от дистанционното.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Дек 22, 2014 16:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизоирът е за сервиз. Има поизносени неща за смяна. Другото е дъвкано многократно, ползвай търсачката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
dimitrov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 25, 2014 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Филипов, наистина след използване на търсачката успях, макар и с неоригиналното дистанционно да изключа хотелския режим. Към момента това им е достатъчно за да използват телевизора.
Остава въпроса възможно ли е по симптомите (включва се минута-две след натискане на бутона за включване на предния панел, а ако го изключат от дистанционното се включва сам когато реши), които описах по-горе да възникне някакъв инцидент, ако продължат да използват телевизора без посещение в сервиз?

П.С. Това е може би най-тежкия телевизор, който в живота си съм носил, но пък излезе голямо животно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети