| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 06, 2008 21:30 Заглавие: TV Grundig ST 70-750 настройки |
|
|
Здравейте,
донесоха ми един стар телевизор Grundig ST 70- 750. Работи си повече от перфектно телевизорчето и много му се радвам (като на стар подарен телевизор ). Проблема ми е, че не мога да разбера как да настроя програмите. На панела на телевизора имам само бутон за включване и бутони за усилване и намаляне на звука и програмите.
Дистанционното има много бутони, но работят само бутоните за усилване и намаляне на звука и смяна на каналите (0-9) и изключване на телевизора. Прикачам и снимки на дистанционното - горната част е капаче под което има и други бутони, а от страни има ключе което може да стои в три позиции - 1, 2 и TV. Мога да сменям каналите само в позиция TV.
Ще бъда благодарен ако някой ми каже как мога да си наглася програмите и евентуално как мога да си пускам таймер за изключване
Снимка 2
Снимка 3
Имената на марки се пишат на родния им език |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 06, 2008 21:45 Заглавие: |
|
|
Задържаш бутона i докато не се появи нещо от сорта Menu->OK .
ДОКАТО стои надписа натискаш бързо бутона ОК и трябва да се появи един диалогов център.
Там е всичко.
Немски телевизор
Трябва да има и един бутон P/C, той би трябвало да ти позволява да избираш директно телевизионни канали.
Ако този бутон не работи по такъв начин - има друг проблем.
Телевизора е в Hotel режим!
Звука регулира ли се до максимум или само до определено ниво? |
|
|
 |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 06, 2008 22:54 Заглавие: |
|
|
Да телевизора се усилва до максимум. Задържах бутона I по повече от минута и в трите положения на плъзгащото се копче отстрани на дистанционното, но не изписа нищо.
Бутон с надпис P/C не видях на ДУ имам бутон S/C или по-скоро C/S мисля, че беше ...
Телевизорчето е мечта - зае ми половината хол и много му се кефя, сега остава да успея да подредя и каналите  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 7:07 Заглавие: |
|
|
Пулта с който разполагаш е малко странен, но въпреки това ако е читав, би трябвало да работи.
Нищо друго не мога да ти предложа (при констатацията която правиш) освен да си потърсиш друга алтернатива (заменител) - FRC623, P1692, IR7001.
P.S. Някъде по пулта има ли надпис от сорта - TP ... нещо си?
Оригиналния пулт към този телевизор би трябвало да е нещо от сорта на TP720:
 |
|
|
 |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 8:20 Заглавие: |
|
|
| В момента съм в офиса и ДУ-то не е при мен. По него имаше само някакви цифри доколкото помня при батериите. Има вид на оригинално дистанционно (релефен надпис GRUNDIG и от двете страни), но за какъв модел не мога да предположа. Като се прибера ще напиша какви точно цифрички пише на дистанционното |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2014 11:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Чудих се дали да започна нова тема или да продължа в тази, но тъй като става дума за настройка на същия телевизор, реших да продължа няколко години по-късно в същата тема.
Телевизора го пре-подарих преди две години на роднини, но сега е изкочил дребен проблем - вероятно са влезли без да знаят как във сервизно меню и са ограничили усилването на звука приблизително до средата. Всичко си работи - смяна на канали, намаляне на звук усилване на звук - но само до средно ниво, а хората са възрастни и не го чуват.
Другото което ми направи впечатление е, че те го изключват от копчето на телевизора. При включване на копчето обаче телевизора не се включва веднага, а започва да премигва червената лампичка (минута-две) и след това телевизора се стартира.
А обяснението, че го изключват от копчето на телевизора, а не от дистанционното е, че телевизора се включвал сам след определен период, ако го изключат от дистанционното. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
dimitrov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2014 19:38 Заглавие: |
|
|
Благодаря Филипов, наистина след използване на търсачката успях, макар и с неоригиналното дистанционно да изключа хотелския режим. Към момента това им е достатъчно за да използват телевизора.
Остава въпроса възможно ли е по симптомите (включва се минута-две след натискане на бутона за включване на предния панел, а ако го изключат от дистанционното се включва сам когато реши), които описах по-горе да възникне някакъв инцидент, ако продължат да използват телевизора без посещение в сервиз?
П.С. Това е може би най-тежкия телевизор, който в живота си съм носил, но пък излезе голямо животно. |
|
|
 |
|