| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2014 11:56 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN или не контактува клемата или има вътре прекъсване. И аз имах един такъв акумулатор който иначе си държи ама вътре прекъсваше като дръпнех повече ток. Иначе сега съм с един "банер" и е добър за почти 3 години съм го зареждал само профилактично. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2014 12:52 Заглавие: |
|
|
Клемите нямаха окиси но въпреки това съм ги изчистил перфектно.
Ако е прекъснал вътре нищо не мога да направя пак  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2014 22:00 Заглавие: |
|
|
Има доста оплаквания от Exide и Bosch.
Поръчай си нещо от чужбина или нещо по-неизвестно. Например турските Motlu и EAS. Последните са от същата група, собственик на Exide. Но цената е доста по-ниска. Необслужваем 62Ah беше 136лв. през лятото. Exide Exell 189лв.
Провери все пак цените при вносителите, да не те заблудя неволно. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2014 12:35 Заглавие: |
|
|
От кои серии?
Взех за 35лв. същия на 3месеца. Мислех да вземам нов но искам да видя сега този колко ще изкара за да разбера до конкретната бройка при мен ли беше проблема или просто са ги развалили от към качество.
Благодаря на всички за отделеното време.
Весели празници много здраве, щастие и късмет! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2015 11:59 Заглавие: |
|
|
Въпреки, че темата е изчерпана нека да спомена, че немалка част от акумулаторите Бош и Варта се внасят от Турция, също така и голяма част от тези с "Немските" имена. Познавам човек, който внася от там стоката си - и ми е казвал да не се заблуждавам по хубавите надписи, цвета и хубавия дизайн на акумулатора, всичко е бизнес съпроводен със заблуда за това, че си купуваш марков акумулатор. В крайна сметка аз си купих Искра и вече 2 години никакъв проблем. За баща ми взех монбат, който е на 3 години, никакъв проблем. Общо взето колкото и да се чете по интернет, нито една марка акумулаторири остава ненаплюта. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2015 18:00 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | ....
Иначе залагам на GIGAWATT. за сега само такъв не ме е предал.
... |
+1
На 2 години е, колата беше на открит паркинг от 19.12 до 02.01 и завъртя
все едно, че съм я карал вчера. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2015 20:42 Заглавие: |
|
|
Аз определено с Варта няма да повторя. Просто ме предаде много бързо както и преди много години когато слушахме walkman-и батериите им се скапваха много яко. За bosch-a имах големи надежди но турски бош НЕ.
Еxide макар и да се скапа в момента работи на друго място но не като стартов ами храни комуникационно оборудване. След няколко зареждания забелязах, че ако не го товариш с голяма стартов ток държи консуматори с дни.
Може и колата да е виновна.. не знам. След доста четене мисля да му сложа "половер" който до колкото разбирам няма да го спаси от студа, а от високите температури през лятото които се развиват и които според някой хора са по-опасни. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2015 23:00 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам 4-та зима Еxide Premium 74Ah на дизелова кола, която се пали по минимум 2 пъти на ден. За сега нямам проблем.
Преди имах Magneti Marelli, с него карах 4-5 години. 3 от тези години изкарах след "тотална смърт" на акумулатора. Предишната ми кола беше решила да тръгне сама на скорост и на ръчна, че беше избутала и две други. Стартерът се включил сам и въртял здраво до пълна 0 на акумулатора. Имах 5м следа от задни гуми от ръчната и 1м следа от тинол, дето беше капал от клектора на стартера. Мислех че акумулатора е за боклука, но се възстанови и кара още 2-3г. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2015 11:32 Заглавие: |
|
|
| Когато купувах акумулатор(преди 3 години) прочетох всички форуми за автомобили и подобни.За всяка марка имаше положителни и отрицателни мнения,единствено за марка Berga нямаше нито едно негативно мнение или неговолен клиент.Купих си акумулатор Берга и не съжалявам-Перфектен е вече 3 години .Така ,че да ме извиняват колегите,но има значение какво взимаш. |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2015 15:52 Заглавие: |
|
|
Сега защото много го хваляш този Berga ще умре съвсем случайно и ненадейно, от само себе си, точно когато най-много ти трябва колата.
Моя, с който купих колата, точно така умря няколко месеца след покупката. Понеже се оказа обратен едвам намерих един бош силвър, от последните с 3 години гаранция, на промоция за ~130 лева и го отнесох като куцо пиле домат. След 3 години я колата я акумулатора. |
|
|
 |
|