Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Избор на автомобилен акумулатор
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Дек 22, 2014 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN или не контактува клемата или има вътре прекъсване. И аз имах един такъв акумулатор който иначе си държи ама вътре прекъсваше като дръпнех повече ток. Иначе сега съм с един "банер" и е добър за почти 3 години съм го зареждал само профилактично.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Дек 22, 2014 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Клемите нямаха окиси но въпреки това съм ги изчистил перфектно.
Ако е прекъснал вътре нищо не мога да направя пак Sad
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Дек 22, 2014 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Има доста оплаквания от Exide и Bosch.
Поръчай си нещо от чужбина или нещо по-неизвестно. Например турските Motlu и EAS. Последните са от същата група, собственик на Exide. Но цената е доста по-ниска. Необслужваем 62Ah беше 136лв. през лятото. Exide Exell 189лв.
Провери все пак цените при вносителите, да не те заблудя неволно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 24, 2014 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

От кои серии?

Взех за 35лв. същия на 3месеца. Мислех да вземам нов но искам да видя сега този колко ще изкара за да разбера до конкретната бройка при мен ли беше проблема или просто са ги развалили от към качество.

Благодаря на всички за отделеното време.

Весели празници много здраве, щастие и късмет!
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2015 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки, че темата е изчерпана нека да спомена, че немалка част от акумулаторите Бош и Варта се внасят от Турция, също така и голяма част от тези с "Немските" имена. Познавам човек, който внася от там стоката си - и ми е казвал да не се заблуждавам по хубавите надписи, цвета и хубавия дизайн на акумулатора, всичко е бизнес съпроводен със заблуда за това, че си купуваш марков акумулатор. В крайна сметка аз си купих Искра и вече 2 години никакъв проблем. За баща ми взех монбат, който е на 3 години, никакъв проблем. Общо взето колкото и да се чете по интернет, нито една марка акумулаторири остава ненаплюта.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2015 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:
....
Иначе залагам на GIGAWATT. за сега само такъв не ме е предал.
...

+1
На 2 години е, колата беше на открит паркинг от 19.12 до 02.01 и завъртя
все едно, че съм я карал вчера.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2015 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз определено с Варта няма да повторя. Просто ме предаде много бързо както и преди много години когато слушахме walkman-и батериите им се скапваха много яко. За bosch-a имах големи надежди но турски бош НЕ.
Еxide макар и да се скапа в момента работи на друго място но не като стартов ами храни комуникационно оборудване. След няколко зареждания забелязах, че ако не го товариш с голяма стартов ток държи консуматори с дни.
Може и колата да е виновна.. не знам. След доста четене мисля да му сложа "половер" който до колкото разбирам няма да го спаси от студа, а от високите температури през лятото които се развиват и които според някой хора са по-опасни.
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2015 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ползвам 4-та зима Еxide Premium 74Ah на дизелова кола, която се пали по минимум 2 пъти на ден. За сега нямам проблем.

Преди имах Magneti Marelli, с него карах 4-5 години. 3 от тези години изкарах след "тотална смърт" на акумулатора. Предишната ми кола беше решила да тръгне сама на скорост и на ръчна, че беше избутала и две други. Стартерът се включил сам Very Happy и въртял здраво до пълна 0 на акумулатора. Имах 5м следа от задни гуми от ръчната и 1м следа от тинол, дето беше капал от клектора на стартера. Мислех че акумулатора е за боклука, но се възстанови и кара още 2-3г.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivan76
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2015 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато купувах акумулатор(преди 3 години) прочетох всички форуми за автомобили и подобни.За всяка марка имаше положителни и отрицателни мнения,единствено за марка Berga нямаше нито едно негативно мнение или неговолен клиент.Купих си акумулатор Берга и не съжалявам-Перфектен е вече 3 години .Така ,че да ме извиняват колегите,но има значение какво взимаш.
Върнете се в началото
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2015 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега защото много го хваляш този Berga ще умре съвсем случайно и ненадейно, от само себе си, точно когато най-много ти трябва колата. Very Happy
Моя, с който купих колата, точно така умря няколко месеца след покупката. Понеже се оказа обратен едвам намерих един бош силвър, от последните с 3 години гаранция, на промоция за ~130 лева и го отнесох като куцо пиле домат. След 3 години я колата я акумулатора.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети