| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 9:18 Заглавие: Panasonic TX-21S4TP |
|
|
Здравейте колеги това телевизорче,няма синхронизация по редове.Всички напрежения са в норма има нормален звук и процесора изпълнява всички команди.Графиката му е синхронизирана .Ако някой се е срещал с такъв вид повреда,моля да сподели!Дали е възможно да се е повредил записа на паметта от последните пукотевици?На платката намерих следниq надпис: TNP8EE007,proc.SDA5254-A022,video M52778SP A.Дали не мойе да се коригира от сервизен режим и как се влиза? Благодаря предварително!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 9:53 Заглавие: |
|
|
Дали тоя модел нямаше стандартите и да е на превключен на френския стандарт? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 10:13 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Не мога конкретно за вашия случай да кажа,но съм имал подобен проблем и след като препрограмирахме паметта всичко се оправи.Съжалявам че нямам дъмп за тоя модел тъй като беше отдавна когато още нямах програматор и ползвах услугите на колега,но не ти представлява проблем да си го изтеглиш http://www.dump.elektroda.net/main.php мисля че го има.Между впрочем няколко пъти съм сменял и видеопроцесор поради частично увреждане-липса цвят,синхонизация и др.тъй че не изключвам и той да е дефектен.Що се отнася до ситуация в която е застанал на френския стандарт то тогава изображението доколкото може да се нарече такова е негативно и лесно се познава.Имал съм и такъв проблем ,който също беше от паметта. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 10:17 Заглавие: |
|
|
Ето дъмп за този модел .Дано да е от него. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 10:44 Заглавие: |
|
|
Благодаря колега,ще почерпя.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 9:14 Заглавие: |
|
|
| Колеги с дъмпа от NOEL не избира нито една програма и е силно разтегнат по вертикали,освен това яркоста се регулира на две степени-има няма.С друг видеочип,който съм си запазил полуповреден(не работи по AV) положението е същото.Имам нормално изображение и звук по AV....с неговия си видеопроц.и с двете памети..Дайте още идеи моля! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| Да сподели поне някой,как се влиза в сервиз...имам оригинално дистанционно? |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Да сподели поне някой,как се влиза в сервиз...имам оригинално дистанционно? |
по моите писания това би трябвало да е шаси Z7
Позиция 60 , Shrapnes на минимум , от дистанционното Off Timer и от клавиатората бутон надолу едновременно. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2005 20:33 Заглавие: |
|
|
| Колеги току що пробвах дъмпа от линка,даден от tvpetrov по нагоре-работи добре само е нужна лека корекция на вертикал шифт.Сега виждам че сте писали и за сервиза.Закъде сме без този форум и без спецове като вас.Благодаря ви!Утре ще напиша за края на моята одисея. |
|
|
 |
|