Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нуждая се от помощ за ориентиране на една схема на Таблет

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lubenov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2015 15:02    Заглавие: Нуждая се от помощ за ориентиране на една схема на Таблет Отговорете с цитат

Нуждая се от помощ за една схема ,която е от таблет престижио рмр5080в. Схемата за цялата платка я имам обаче ми липсват нужните знания за да я разбера.
Проблема е ,че таблета не иска да се включи и след ,като го отворих видях ,че има изгорял елемент предполагам ,че са група диоди в един корпус с кодировка ,която не съм сигурен ,каква е и какво да търся за да го заменя.
Мога да изпратя схема и снимка на платката и ако някой ми помогне ще съм му благодарен.
Това е линка към схемата.
https://drive.google.com/folderview?id=0B8K1ocSE3RAMd1Y4UHM3dVg2OHc&usp=sharing#list
И Снимка

Последната промяна е направена от lubenov1 на Съб Яну 24, 2015 18:03; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2015 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

1. Оправи си наименованията на марките и моделите на родния им език.
2. Хубаво си дал схема, но какво пише на платката за тези елементи, които си посочил?
3. Добре е да се ориентираш към сервиз или приятел, които да ти помогне.
Какво му се е случило за да спре да работи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lubenov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2015 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми , добре щом така ще ви е по разбираемо ,таблета е Prestigio Multipad PMP5080B.
Проблема е ,че е включван за зареждане в usb кабела а не в заводския отвор, който е подобен ,като на по старите модели на NOKIA , от тези с кръглите букси.
Самата заводска букса при тези модели не издържа дълго на експлатация и лесно се поврежда ,но приятеля ми е решил ,че ще може да го зареди през usb и станалото станало.
Ходих вече в сервиз с полу-разглобен корпус и момчето го погледна и каза ,че не може да ми помогне ,защото нямало време да се занимава с китайски таблети и че този елемент ,който е изгорял не знаел какъв е.
Посъветва ме да го отпоя ,както и другия транзистор преди него , защото пистата на едно от крачето водело до бутона за ресет и предполагал ,че транзистора е затворил системата за включване и изключване на таблета. Направих нужното по това ,което ми каза момчето ,но нищо не се промени пак не ще да работи и зарежда. По принцип този модел при поставяне на зарядното в буксата за зареждане той автоматично се включва ,както и от копчето с задържане ,когато не се зарежда.
На самата платка пише M803HC-M-V1.2 E234156SL-M YFMYS1456
Дано да съм ви обяснил правилно и се надявам този път да сте ме разбрали.
По схемите не мога да се ориентирам ,защото са на парче.
И за това искам някой да ми посочи къде да гледам и какъв е изгорелия елемент и този до него за да ги сменя със същите или някакви техни заместители.
Имам и актуални снимки. Линк :
http://i.imgur.com/6FwW8oL.jpg
http://i.imgur.com/4kJT9ET.jpg
http://i.imgur.com/q2f1SBW.jpg
А това е буксата ,която съм презапоил.
http://i.imgur.com/rNOYNcK.jpg
Върнете се в началото
lubenov1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2015 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

mishomvp написа:
1. Оправи си наименованията на марките и моделите на родния им език.
2. Хубаво си дал схема, но какво пише на платката за тези елементи, които си посочил?
3. Добре е да се ориентираш към сервиз или приятел, които да ти помогне.
Какво му се е случило за да спре да работи?

Mad След ,като виждам ,че темата ми е в кофата си мисля ,че или сте некадърни или съм сбъркал форума ,просто не мога да разбера ,защо постъпвате така.
Опитах се да поднеса информацията по най разбираемия начин ,но явно модераторите ги мързи да предценят темата за кой раздел е и вместо да помогнат бутат всичко в кофата ,ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
Утре ще ви потрябва иформация и на вас в друг форум ,но там не вярвам да се отнесът така с вас!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети