| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
непросветен Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 21:06 Заглавие: питане за нагревател |
|
|
Може ли някой да ми помогне с един нагревател?има голяма енерция при загряване ми покачва +10 градуса а при изтиване също 10 надолу.Дайте някоя идея управлявам ги с контролер МИКРОСИСТ 8112.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Cvetanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 8:07 Заглавие: |
|
|
защо не промениш праговете на контролера така че да предвидиш и инерцията на нагревателя
ако искаш да го изключиш при 60 програмирай да се изключва при 50 и като добавиш 10 става 60 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 11:44 Заглавие: |
|
|
Не ти познавам контролера, но би трябвало да напишеш параметрите на регулирането. За да се компенсира инеционността на нагревателя регулатора трябва да има и ДИФЕРЕНЦИАЛНА съставка. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Cvetanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 13:50 Заглавие: |
|
|
| Принципно Филипов е прав, но променяйки хистерезиса на регулатора можеш да да постигнеш регулиране с приемлива грешка. Ako твоят регулатор е без буква в означението си (само8112), то той работи с двупозиционен или пропорционален закон на регулиране и няма ДИФЕРЕНЦИАЛНА съставка. Мисля че информация от първа ръка можеш да получиш от производителя http://www.microsyst.net |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 7:04 Заглавие: Re: питане за нагревател |
|
|
| [quote="непросветен"]Може ли някой да ми помогне с един нагревател?има голяма енерция при загряване ми покачва +10 градуса а при изтиване също 10 надолу.Дайте някоя идея управлявам ги с контролер МИКРОСИСТ 8112. :cry:[/quote]простотията да го управлявате с микроконтролер е огромна.прави се фазово управление с подходящ хистерезис. |
|
|
 |
|