Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips CAR400 не комуникира с дисплея
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tanatos
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2015 16:25    Заглавие: Philips CAR400 не комуникира с дисплея Отговорете с цитат

Здравейте,става въпрос за този касетофон монтиран на Корса Ц.Имаше си проблеми с механиката и звука и не ми се занимаваше с него.Купих същия,но ми го изпратиха с измислен код.Еднакви са и докато прехвърля дъмпа от единия на другия сложих Delco CDR500.Сега и двата Филипса не управляват дисплея.С Делкото няма проблеми,но не е мой.Има ли възможност да върна старото положение без да я закачам на диагностиката.Кода който изписва дисплея е 013.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2015 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Задържаш 4+6 и вкл. радиото ,трябва да ти изпише Digit 8 държиш натиснати 4+6 докато изпише Digit 10 ,или обратно .Ако не стане с 4+6 ,пробваш с 3+5 .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tanatos
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2015 3:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвал съм го и това.Вкарвам кода на сляпо и радиото тръгва.4 и 6 е за Филипса.То от това е има файда ако като се включи касетофона се засвети дисплея а долния ред остане празен,а при мен това не се случва.Едва ли е от окабеляването,Делкото си работи както трябва.Откачих му акумулатора за 1 час и макар че лампичката за кода мига не поиска код а си тръгна да се настройва.Доколкото разбрах 013 значи че не е инсталирана аудио система.Май няма да излезе от моите музики и дъмпове,ами си е проблем на модула на колата това.
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2015 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом с DELCO работи колата си е в ред. Нещо тоз CAR400 му куца и то на буксата за комуникация Wink
Tanatos
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2015 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де и двата ли ще имат един и същ проблем на буксата.Вярно че сега са с дъмп за GM0400Y ама съм качвал и GM0400W и пак същото.
Ето номера на,, новия ,,CAR400.
GM0400W2131137
Ще помоля ако някой има работещ дъмп за него да го качи.Между другото калкулатора не отваряше оригиналния дъмп дето го свалих от него.Пишеше че файла е развален и не се поддържа а си палеше дисплея и искаше код.
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2015 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Маи си се омотал с калколатора. Обърни дъмпа в .bin не го отваряи като .e2p fail Wink за това калкулатора греши. Калкген ли ползваш?
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2015 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Tanatos написа:
.. а си палеше дисплея и искаше код.

С това трябваше да започнеш и да качиш тук тоя дъмп Smile
Върнете се в началото
Tanatos
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2015 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

http://dox.bg/files/dw?a=c851137c77

http://dox.bg/files/dw?a=8a2d367695

http://dox.bg/files/dw?a=7e9121dc36

Ето ги 3-те Binа които съм въртял и на единия и другия и положението е все такова.Работят но не палят дисплея.Паметите съм ги разпоявал и съм ги сложил на цокли.Ползвам CalcGen,двете версии като тези изписват че някакъв моднат алгоритъм е засечен,а Ccr600 това за което писах по горе.Това е за NEW GAR400.Паметите съм ги чел и записвал с PicKit2 и Willem .Помислих си,че може да съм ги повредил и взех нови.24CW16. И с тях е същото.
Върнете се в началото
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2015 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

И кой от 3-те е оригиналния с който радиото е искало код и е работел дисплея ?
И за какъв CCR600 става дума ,че съвсем се обърках ?
Върнете се в началото
Tanatos
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2015 17:51    Заглавие: Отговорете с цитат

CAR400 са 2 броя.MyCAR400-бина от касетофона който беше в колата със счупена механика и разхлопан енкодер дето се усилваше и намаляше накъдето си иска .Работеше си и управляваше дисплея.NEW CAR400-бина от касетофона ,който купих от един вежлив продавач от продавалника,с фалшиф код и 7 грешни опита.Управляваше дисплея но трябваше да го чакам часове.Затова тръгнах да я правя и тази гимнастика.Ccr ver.1-2d e калкулатор само за филипси.Колата е Корса Ц-2001г и няма екстри като привързване на панела към касетофона.Това е екстра на коли след този период.Явно си хареса по новия модел и няма да върне стария без Tech2.Mисля си така защото не съм махал кода на Делкото а както писах лампата за кода му мига а стоя сумати време без акумулатор и пак не поиска код а тръгна да си настройва станциите.И двата касетофона са GM0400W и са с бин 400-off,който е за Y,но съм ги въртял и трите бина и все тая.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети