|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 9:55 Заглавие: Схема на микровълнова фурна SANG N20G |
|
|
Привет!
В къщи нещо и е станало на микровълновата фурна - явно нещо е дало на късо, защото заварих предпазителя паднал и гледам, че няма помен от захранване като я включа и сигурно някакъв предпазител е изгорял. Странното е, че уж е дала късото в неработещ режим след отваряне на вратичката. Ама понеже може да има причини да изгори искам да и видя схемата за да знам какво да меря. Никога не съм оправял микровълнова и имам само теоритична представа, че трябва да има захранване и някакъв магнетрон или ГЪН диод дето да генерира та затова схемата поне на някоя подобна на моята ще ми е много полезна.
Мерси!
П.С. Тя е за изхвърляне щото е хванала ръжда, но ако ремонта и излезе няколко лева ще си заслужава щото разбира се издържа 2 месеца след като и мина 3 годишната гаранция! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 10:03 Заглавие: |
|
|
Първа стъпка- провери лампата.
Втора. На вратата има 3 микрети. На една от тях отиват 3 кабела. другите са с два.
Трябва да я смениш или да махнеш единият кабел. На два от тях отиват фаза и нула, пак свързано с лампата. |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 10:12 Заглавие: Схема на микровълнова фурна SANG N20G |
|
|
| todortv написа: | Първа стъпка- провери лампата.
. |
Как се проверява магнетрон без да е включен към захранване? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 10:25 Заглавие: |
|
|
Аз пък от горната писанка разбрах, че трябва да смени вратата !
| Цитат: | Втора. На вратата има 3 микрети. На една от тях отиват 3 кабела. другите са с два.
Трябва да я смениш или да махнеш единият кабел. |
Иначе сериозно казано, махането на единия кабел води до това , че печката ще остане без защита от пускане с недобре затворена врата.
| Цитат: | | схемата поне на някоя подобна на моята ще ми е много полезна. |
Схемите на повечето микровълнови са подобни на твоята, но мисля , че сама по себе си няма да ти помогне- трябва да си попрочетеш малко как работи цялата микровълнова, това ще ти е от полза !
Последната промяна е направена от ELP на Сря Фев 04, 2015 10:28; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 10:25 Заглавие: |
|
|
След като е хванала ръжда то е ясно  |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 10:55 Заглавие: Схема на микровълнова фурна SANG N20G |
|
|
Какво искаш да кажеш, че не разбрах?
Иначе, смятам, че е предпазител и въпросната микрета, но исках да питам и за магнетрона...
За начина на повреждане ми казаха буквално следното:
Печката е била спряна със затворена вратичка и са отворили вратичката, но на пътя и имало някакво бурканче и при отварянето вратичката се ударила в него и се чул звук от удара на вратичката в бурканчето но някак по-особен... Т.е. едва ли не е изгорял предпазителя при лекия и удар с бурканче или чиния, което нямам как да е така, защото тя е пасивна... т.е. това с микретите е по-вероятно.. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 11:09 Заглавие: |
|
|
За да се провери верига от няколко чарка не трябва схема, а най-прост мултицет. Нищо не пишеш какъв е програнатора, дава ли верига, вентилатора и моторчето под тавата. На първичната на трафа подава ли се напрежение.
Повече подсказки няма да има, а кошчето е наблизо.
Да предупреждавам ли че магнетрона се захранва с високо напрежение? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 11:25 Заглавие: Схема на микровълнова фурна SANG N20G |
|
|
В момента няма признаци на захранване фурната - т.е. все едно не е включена! Т.е. смятам, че е изгорял предпазител (ако има такъв на захранването). Но като го сменя,ако изгори пак исках да знам какво да правя - т.е. преди да правя нещо винаги искам да имам някакъв план 1,2,3-то и т.н. Затова първо питам и уточнявам, после разглобявам - т.е. да не правя неща без акъл! Знам, че магнетрона е лампа и като такава се захранва с високо напрежение и че се ползва за генератор на ВЧ и мощни трептения, както знам, че клистрона също е лампа, която ги усилва...
Знам, че се оправят прости вериги с мултицет, иначе вече си имам осцилоскоп така,че откъм уреди бих се притеснил, ако ми трябваше вобел генератор ....
Аз съм привърженик на приказката : "Дяволът се крие в подробностите" и затова питам много....знам, че дразни, но ако не съм бил такъв щях да бачкам на строежа отсреща и да нося вар на майстора |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 12:37 Заглавие: |
|
|
| Ми като имаш уред мери за късо. Слагаш нов бушон и ръгаш. Ако искаш можеш да изключиш едно по едно от обувките докато излезе проблема. МЕРИ !!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2015 14:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ми като имаш уред мери за късо. Слагаш нов бушон и ръгаш. Ако искаш можеш да изключиш едно по едно от обувките докато излезе проблема. МЕРИ !!! |
Интересно , защо ти не пробваш по този начин, ама без да откачаш първичната на трафа, която е почти късо ? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|