| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
goldenboy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 13:43 Заглавие: Мултицет DT830B изгорял резистор |
|
|
Днеска докато правех замервания имало останал зареден кондензатор и ми цъцна лекичко на функция диод. Всичко друго работи нормално само умря на диод съответно и на резистори. Има един пукнат смд резистор не го разчитам RP1. Имам в офися още 3 еднакви и трите отвътре са с различни платки и различно означени и разположени елементи, а в мрежата не видях снимка от на моя тип. Някой ако има подобен мултицет и ако може да погледне вътре и да ми каже стойността ще съм благодарен. На платката пише EC830B. Снимка мога по-късно да кача. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 16:13 Заглавие: |
|
|
Най вероятно е фусче. Сложи мостче и ще стане ясно. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
goldenboy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 17:56 Заглавие: |
|
|
Мисля, че не е фусче защото е черно като останалите резистори и се вижда 1... но е разцепено. Китаеца начи всяка партида не ами всяка бройка ги е правил по различен начин О и много тъпо сайта не ми разрешава да качвам файлове, ето тука съм го шернал
http://dox.bg/files/dw?a=c5943582db |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 18:11 Заглавие: |
|
|
То пък една снимка си качил.....нощо се не види. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
goldenboy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 18:32 Заглавие: |
|
|
| Да бе знам. Аз под микроскоп го гледах и пак нищо не се вижда камо ли на снимка. По местоположение ако някой може да помогне спрямо друг уред, това ми е единствения шанс. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
velo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 18:43 Заглавие: |
|
|
Бе то и като маркировка RP в 90% маркират фусовете ма къде и аз съм тръгнал акъли да давам. Поредния дето пита и дава акъл вместо да послуша съвета да направи опита и да сподели до къде е стигнал за да може да му се помогне. За сетен път се убеждавам за плявата. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
goldenboy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2015 19:12 Заглавие: |
|
|
| О тая схема и още 20 такива разгледах и неможах да си позная елемента. За бушони съм виждал с F да се бележат не RP ама може и да е така. До колкото за акъл не съм дал никаде, даже съм тук за да ми се даде акъл, споделям моето мнение или ти препускаш от тема на тема и се бъркаш кой, каде и какво пише, та мерси за включването ти. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2015 10:59 Заглавие: |
|
|
В темата съм писал с надежда да помогна не да се бъркам. Но е ясна работата , че на хора дето работят с БУШОНИ и откриват ТОК във фазомера не може да се помогне. Между другото това е израз на човек които се има за професионален монтъор на инсталации на сгради. Сега по темата F = FUSE RP в повечето случаи е RESISTOR PROTECTION. И в место на хората дето ти обръщат внимание на темата да кажеш благодаря за идеята ще пробвам ще дам резултат ги обвиняваш че се месели. Жив и здрав бъди и успехи с тез толкова сложни ремонти  _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2015 11:31 Заглавие: |
|
|
| Сложи една лупа пред обектива на камерата да снимаш от близо. |
|