| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2015 11:43 Заглавие: Подаване на сигнал към видеовхода на телевизор |
|
|
Здравейте!
Колко е ограничението в максималната амплитуда на видеосигнала, която се подава към видеовхода на телевизор?
Имам идея да подам сигнал по отделно (т.е. отделно R, G и B) от входа на видеоусилвателя през чинч на видеовхода на друг телевизор, но там видеосигнала е с твърде голяма амплитуда и ще трябва да се намали! Идеята ми е да огледам видеосигнала в детайли на друг телевизор и не ми е нужно да си правя от RGB-то видеосигнал. На моя осцилоскоп дето е портативен никакви детайли не мога да видя от кадъра и изобщо не мога да го оценя изображението като качество по осцилограмата. Ако ги подам на друго тв ще мога да добия и визуална представа.
Последната промяна е направена от ooleg на Сря Фев 11, 2015 14:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2015 12:00 Заглавие: |
|
|
Доста объркана и неясна тема като самото си заглавие.
Стандартни нива примерно тук.
Не е лошо да си редактираш заглавието на темата с нещо по-смислено и информативно. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2015 15:21 Заглавие: Подаване на сигнал към видеовхода на телевизор |
|
|
Прав си много е мъгляво написано.
Имам телевизор А и телевизор Б. Исках да взема от телевизор А сигнала от някой цвят от входа на видеоусилвателя и да го подам на видеовхода на телевизор Б така, че да го видя на другия телевизор.
Т.е. искам на екрана на телевизор Б да видя какво влиза на видеоусилвателя на А.
Причината е, че ако гледам видеосигнала на осцилоскоп не мога да разбера дали има някакви дефекти в изображението. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2015 15:58 Заглавие: |
|
|
| А синхронизацията? |
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2015 16:05 Заглавие: Подаване на сигнал към видеовхода на телевизор |
|
|
Точно това се чудех. Като го гледам на осцилоскопа (синхронизиран на кадровата развивка) има импулси за гасене обратния ход (то няма начин да няма) но колко ще синхронизира нямам идея. То и затова първо питам тук и не съм пробвал нищо.
По гасящите някой пробвал ли е колко стабилна синхронизация става? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ooleg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2015 10:12 Заглавие: Е хайде моето са глупости! |
|
|
А вие как го решавате проблема? Как с един осцилоскоп следите за проблеми в изображението - яркост, контраст и други подобни?
Предполагам, че не го правите!
Освен това, нямам нито една тема, която да съм пускал, която да не е заключена, преместена в кошчето или да не се е скарал някой на мен или друг пишещ в нея. Само го отбелязвам, щото то друго няма и какво да направя ама ми се ще да почерпя от тоя голям опит дето се правят нещата както трябва и не се пишат "глупости"! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2015 12:58 Заглавие: |
|
|
Кошчето не е за дискусии. Отбежи все пак, че все още не е заключена. Нивата на входа на видеоусилвателите не са стандартизирани. Освен това в голямата си част са напаснати към съответния кинескоп по нива на бяло и черно, респ. съответния баланс.
Това, което си мислиш не се гледа на осцилоскоп.
Като не знаеш нещо се пита как се прави, а не да се философства по начина, по който ТИ си мислиш че трябва да стане.
Пример: Почваш дискусия как да си оправиш окачването на колата че много слягала под товар. А се оказва че просто я претоварваш с нещо, което се превозва с камион. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|