Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Toraibata
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Фев 15, 2015 22:28    Заглавие: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 TDA9345 24C08 TDA8357 TDA2822 TDA1684 .
Телевизора не тръгва от дежурен режим в работен . В началото със самото вкючване виждам пакета от хор импулси на 33 пин .Но високо не излиза. Напреженията от захр блок са в норма. Имам специално устройство за проверка на ТХО както и всичко около него. Работи . Имал съм подобен случай на JVC със същите признаци оказа се паметта .Възможно ли е и тук подобен проблем?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Фев 15, 2015 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и това, но първо откачи захранването на вертикала. Ипровери веригата на H Flyback.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Toraibata
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2015 8:59    Заглавие: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

Проверих Flyback двете съпротивления са наред и 68рф кондензаторчето е точно . Ограничителния диод е здрав. Откачих захранването ва вертикалната развивка не стартира. Нямам такава памет в момента сега ще излязя да взема . Не зная дали с празна памет ще тръгне. Изтеглил съм един бин от руския сайт дано да е читав .Ако има някой проверен ще съм му задължен и благодарен да ми го прати.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2015 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципно това шаси тръгва с празна памет FF .Може да се провери и кондензатора в захранването на 5 волта или 3.3 май беше Smile
Toraibata
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2015 12:46    Заглавие: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

Това шаси доста отдавна стои при мен подариха ми го . Помня че като го гледах на моята установка а тя не представлява нищо друго освен един полеви транзистор управляван отпред със стандартните импулси. Само където работи с 15в. Гледал съм вторичните напрежение пулсации нямаше . Но той е само за проверка на ТХО не е в реален режим. Взех и памет сега ще го почно отново.
Върнете се в началото
Toraibata
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2015 22:52    Заглавие: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

За съжаление не е паметта .Прави ми впечатление че импулсния пакет от зад. генератор доста се задържа . Би трябвало вторичните напрежения да излязат но на колектора на мощния транзистор няма импулси.
Върнете се в началото
plamenp
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2015 12:43    Заглавие: Re: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

Toraibata написа:

... на колектора на мощния транзистор няма импулси.

Защо на колектора?На базата!
Върнете се в началото
Toraibata
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 17, 2015 13:05    Заглавие: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

Ами как да ги има като на колектора на драйверния транзистор още ги няма. Транзистора на преходи иначе го дава добре . Смених го с един ВД139 сега дори ги виждам във вторичната страна на входовете на изправителните диоди. Но пак не тръгва . Ще поогледам 8 волта после.Не съм се занимавал с това шаси и нямам претенции че го познавам. Колегата пише за 5 волта ами те са само за тунера . Може да изключа захранването на вертикалната развивка и да пусна външен източник на 8в . След всичко ако и там е здраво се опасявам за ТДА8345 . Но не ми е бърз и го гледам при по спокойна обстановка. Мислех че е някой пищов но май не е щом колегите не го знаят. Пък нещо и схемата която имам на изхода за захранването на вертикалната развивка пише 35в .А пък на входа 45 то до там съм далече но си е важно.
Върнете се в началото
Toraibata
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 18, 2015 23:09    Заглавие: TV Beko 21 t94 txs шаси Е1 не включва в работен режим Отговорете с цитат

Доста ме озорва това шаси какво ли не му правя и не ще . Прерових всички вторични захранвания . Пуснах им напрежение от външен източник работят .Както писах виждам че пусковите импулси стоят доста дълго време .Дори с едно или подадох 12в от външен източник и 8 в ги включвах . Пак не става .Кварца смених и от него не е . Проследил съм обратната връзка от колектора на мощния транзистор до чипа. всичко има . Обикновенно ако не върне сигнал от ТХО става така .Започнах да търся сигнала on line излиза от 4 перо на чипа и никъде не ходи!!! Не ми се ще но вече не виждам какво може друго да бъде освен ТДА9345 или ако изхода на Драйвера не е мощен .Но щом виждам импулси на вторичната страна какво повече от това. Прави ми впечатление че драйвера се захранва с 12в .Трафа е мижав но все пак работел е с него.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети