| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Pesho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 5:43 Заглавие: Юност 406 |
|
|
Помогнете на едно телевизорче да изживее спокойно старините си. Преди време ми помогнахте да го "съживя" - смених видеотранзистора и той тръгна. Кинескопа му е за смяна, но няма за кога. Не мога да го фокусирам, за да се подобри малко поне образа. Пробвах с R 173 - 1 Mегаома; нищо не върши.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 8:07 Заглавие: |
|
|
| При положение,че к-па ти е за смяна ,трудно някой може да ти помогне.Ако толкова държиш да стане,то би могъл да му купиш евтин кинескоп за "СОФИЯ 31",който все още се продава за 24лв.,но ъгъла на отклонение е поголям и трябва да опиташ внимателно да отвориш настрани ХО бобини или да разпънеш малко с кондензатор хор. р-р.Правил съм го не веднъж на закъсали клиенти ,но с известни компромиси-в ъглите някога леко тъмнее,но иначе к-п за тоя телевизор се предлага за 45лв.която цена е безумна. Този "ЮНОСТ" вече е минал към контингента на д-р КИТОВ.Желая ти успех! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 8:08 Заглавие: |
|
|
Кинескопа така и така ти е свършил.При това положение аз правя следното.Разпойвам кабела за катода на кинескопа от шасито и го запойвам на маса.Отпойвам синия кабел който е първа решетка на кинескопа Изваждам клипса от кинескопа и включвам телевизора .С клещи държа клипса и го доближавам до края на синия кабел на разтояние околополовин см и почва да прескача виолетова искра .Именно тази искра разпрашва катода на кинескопа и после след като си запоиш кабелите където трябва да бъдат то ще видиш че има резултат. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 8:20 Заглавие: |
|
|
| Коцев правилно казваш.Има резултат,но е за много кратко време.Когато правя тая процедура обикновенно предупреждавам клиента да пази телевизора от употреба,ако иска да го има за по дълго време.А пък има и друго-при това разпрашване на катода отива и активния слой и не рядко става и по зле от колкото е било.Н овсе пак и това е решение без пари и нищо не губи от един такъв опит. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 9:30 Заглавие: |
|
|
| Слага се кинескоп за "София 31" без никакъв проблем.размера се коригира от бобинката с двете магнитчета,която е в "студения" край(по схема) на отклонението и се намира на малката платка над вертикалната област.В краен случай се добавят 22 нанофарада на 630 волта паралелно на съществуващия 100 нано демпфер,но на мен почти не ми се е налагало.Телевизора придобива по висок контраст и фокус отколкото с оригиналния кинескоп. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 10:33 Заглавие: |
|
|
В сервиза си имам уред с който ги регенерирвам без грешка.Но на човека друго не му остава освен да пробва това .По принцип на 406 много бързо отиват кинескопите нещо тока на лъча не е както трябва да бъде.А пък Стойчо ме учудва как така ги слага респромските без да има проблем.Като увелича кондензатора екрана се изпълва но картината става мътна.регулатора за линейност го свързвам направо на маса и разпъва колкото може.До сега не съм изпълвал екрана на нито един сменен кинескоп .Все е оставало около4-5мм в единия край черно.Но клиентите и на това са доволни  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 10:59 Заглавие: |
|
|
| Съвсем сериозно говоря,5-6 съм сложил със сигурност. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 11:27 Заглавие: |
|
|
Вече 3-4 телевизорчета изпращам с мониторни кинескопи.Е,има малко шлосерска работа щото все намирам(за5лв) 32,вместо 31см,но резултата е забележителен!!Юность с почти плосък кинескоп -black mask!!!И работи много добре!
Докато се намират стари монитори,ще ги кърпим  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 12:21 Заглавие: |
|
|
Та моя Правец16 още си работи.как да му съсипя монитора  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 13:51 Заглавие: |
|
|
Виждал съм и присадки с зелени кинескопи от монитори тогава всичко е зелено и си мислиш че хората са извънземни Кинескопа 31ЛК3Б за Респром и София31 е най добрия вариант със 22 нано паралелно и игра с центриращите магнити с лек компромис във вертикалната линейност.Едно условие 22 нано важи за старите оригинални каскади.Новите силициеви каскади са с по голямо анодно и 22 няма да стигнат за разпъване може би 33 или около него  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|