Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изправяне на напрежение Проект

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tehnicharq
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2015 12:35    Заглавие: Изправяне на напрежение Проект Отговорете с цитат

Става въпрос за следното имам проблем с напрежение и много много ме дразни толкова сериозен проблем никога не съм имал . . . . става въпрос за следното - Имам си едно проектче - може да се каже, че е любителско примерно ок - Имаме Консуматор - 350w Електромотор и напрежение, което е проблем защото е 22.4(от 7 клетки по 3.2в) и в другия случай може да е примерно 25.6(от 8 пак по 3.2 волта) идеята и проблема е, че напрежението на което електромотора е проектиран да работи е 24 волта . . . . и искам да изправя евентуално тока - да стане на 24 постоянен . . . или нещо такова идеаята е - да няма загуби на мощност - на кпд и тн - а при по-ниското напрежение мисля, че ще имам проблем дори и малък дори и 20 вата да е - загуби са ще ми се да се илиминира това нещо - защото става въпрос за превозно средство и сяка загуба . . . . отива . . . . да не казвам къде - за някакви ценерови диоди слушам и чета, но нещо не разбирам - и има ли толкова мощни - аз намерих един за 90стотинки 1500w 24v ама нещо ме съмнява това да е истина и за това и тука пиша . . . . защото се надявам някой да ми помогне . . . .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2015 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

За моторът няма да е проблем да работи на 20 или 18V, никави загуби на нищо няма да се наблюдават, спокойно, туй да му е кусурът на твоето проектче. Отделно не се сещам защо смяташ по 3.2V, какви ще са тези елементи?
Мисля все пак, че ти е рано за това проектче.

ПП тези ценери за стотинки, дето са 1500W не са ценери, ами транзили им казват някои, те са за друго. Ако все пак ти трябват точно 24V, в което аз напълно се съмнявам, подходът е съвсем друг- импулсен стабилизатор, повишаващ или понижаващ, както се реши в проекта и според каквото номинално напрежение се избере за батерията.

ПП2- препарви си заглавието на темата на "стабилизиране" и т.н. и т.н.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2015 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Tehnicharq остави "проектчето" за сега на страна.
Захвани се с начално ограмотяване (във всички направления) и се постарай да разбереш какво е ток, напрежение, прав и променлив, какво "пускат" батериите/акумулаторите, какво е номинално напрежение на източник на напрежение и т.н.
Следващата стъпка - какво представляват различните електронни елементи и за какво (и кога) се ползват.
С писане по форумите на подобни бисери - няма да стане.
Tehnicharq
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2015 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

milmar написа:
За моторът няма да е проблем да работи на 20 или 18V, никави загуби на нищо няма да се наблюдават, спокойно, туй да му е кусурът на твоето проектче. Отделно не се сещам защо смяташ по 3.2V, какви ще са тези елементи?
Мисля все пак, че ти е рано за това проектче.

ПП тези ценери за стотинки, дето са 1500W не са ценери, ами транзили им казват някои, те са за друго. Ако все пак ти трябват точно 24V, в което аз напълно се съмнявам, подходът е съвсем друг- импулсен стабилизатор, повишаващ или понижаващ, както се реши в проекта и според каквото номинално напрежение се избере за батерията.

Защо да ми е рано - то това е любителско какво му е иначе батериите са специална технология LYP Или Lition yttrium - това им е номиналното работно напрежение след зареждане и държат такова напрежение до 80 DOD Иначе най-добре да се изправи напрежението проблем да дам по-голям ток нямам, но имам графики от тестове на електромотора прри точно определени обороти, ампераж, волтаж конкретния електромотор има кпд от 80% и ще мога да си изчисля входната и изходна мошност точно защото ще знам колко е кпд-то при по-ниско напреежение не би трябвало да е същото дори при по-висок ток нз - аз съм на мнение, че ако трябва нещо трябва и компромиси не се правят
Върнете се в началото
Tehnicharq
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2015 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Захвани се с начално ограмотяване (във всички направления) и се постарай да разбереш какво е ток, напрежение, прав и променлив, какво "пускат" батериите/акумулаторите, какво е номинално напрежение на източник на напрежение и т.н.
Следващата стъпка - какво представляват различните електронни елементи и за какво (и кога) се ползват.

Нищо няма да оставям ще се справя без значение дали някой вярва и дали не и със или без вашата помощ знам точно толкова, колкото ми е необходимо проучвам нещата от поне година и повече и съм повече от наясно с това, което правя - нещата с електрониката са ми нови - с физиката не - и незнам мноого, но знам точно колкото ми е необходимо и ако ще се държите глупаво ще се справя и без вас ! ! ! И не е нужно да ме подценявате - аз вас не подценявам
Върнете се в началото
Tehnicharq
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 19, 2015 13:22    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:

RC написа:

И хубаво казал си, че няма да стане ок ще го направя сам ще стане ще сработи и ще върви пък вие продължавайте да казвате на хората какво няма да стане какво неможе да стане и тн Smile Smile Smile Успех - аз ще се оспарвя и сам Smile Smile Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети