|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2014 0:21 Заглавие: Климатик Fujitsu ASYA12LKC се размразява, без да е замръзнал |
|
|
Здравейте колеги,направи ми впечатление, че климатика ми си обръща цикъла /като за размразяване/ без да е заледено външното тяло. Логично мислейки, стигам до 2 варианта: проблем с датчика на външното тяло- замърсено външно тяло или загуба на фреон и прекомерно натоварване на компресора. Външното тяло е монтирано ниско долу в терасата по мое желание и прекомерно замърсяване не съм видял, т.е. трябва да пипам датчика. Монтажа е направен от професионалисти в гаранционния срок на климатика и СИЛНО се надявам проблема да не е в загуба на фреон. С малко дете съм и чакам бебе и майка му комплект да бъдат изписани от болницата.Докато го пиша- пак се "размрази", а външното тяло е сухо- няма грам лед.
Редактирано заглавието, извинявам се за непълнотата. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости...
Последната промяна е направена от bobykafe на Нед Дек 28, 2014 12:37; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2014 1:14 Заглавие: |
|
|
Fujitsu не правят един единствен модел климатик.
Както и останалите производители де. Та въпроса е непълен и неясен.
Само за сведение - има климатици които хич не им дреме дали е заскрежено външното тяло и си правят дефрост по часовник. |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2014 10:15 Заглавие: |
|
|
При доста от климатиците е така, имат си "размита" логика на размразяването, трябва да се изпълнят няколко критерия за да започне, дори да не е обледен и да не се налага пак си го прави. Например моето Mitsubishi на 2.5 часа се размразява без да е необходимо. Дразни ме но е така, четох му сервизното и установих че е така - пише че ако са минали 2.5 часа работа, външната температура е отрицателна си пуска размразяването  |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 23, 2015 14:41 Заглавие: |
|
|
| Защо се търси проблем в работеща машина?Размразява,защото така му е зададено-или да чака като "китайчето" да стане на висулка и после иди се оправяй.Понякога човек сам си създава проблеми... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|