| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Funtast Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2015 19:50 Заглавие: Характериограф Х1-7Б |
|
|
Може ли повече информация за тоя дзвер? Може ли да се ползва само като осцилоскоп, ако да - какви са характеристиките му? Нищичко не разбирам от Руски, а на Английски не намирам информация...
ПС: Спазарих го за 25лв(реших на базата на оскъдната информация, която имам, че ще ми свърши работа) и се очаква във Вторник да е при мен - първият ми осцилоскоп ще е, умирам от нетърпение
ПС2: Въпреки, че уж работи, ще се наложи ли да сменям електролитите и има ли модификации за подобряване на работата? _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2015 20:02 Заглавие: |
|
|
| Цъ. Няма да ти е първия осцилоскоп. Ще трябва да почакаш докато си купиш такъв. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2015 20:29 Заглавие: |
|
|
Е, наистина се води "Характериограф", но по това което разбирам е осцилоскоп + сигналгенератор за "характеризиране" на електронни елементи. Прав ли съм? _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2015 21:26 Заглавие: |
|
|
Ами прав си ама като осцилоскоп ще може да го използваш само до около 100-тина килохерца.
Ако въобще ще може да се нарече осцилоскоп.
По-скоро пробник, за да си гледаш формата на сигнала примерно на един НЧ усилвател. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2015 22:24 Заглавие: |
|
|
Това е малко разочароващо. Наистина ли е така? Очаквах да е поне до няколко мегахерца. Може ли да се направи нещо по въпроса за повишаване на честотния диапазон? _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 30, 2015 19:21 Заглавие: |
|
|
Едва ли тя тръбата е бавна, тя като има голям капацитет на отклонителната система трябва голям ток при високи честоти. Даже онзи ден гледах описанието на един руски осцилоскоп и препоръчваха да не използвам продължително време на високи честоти. Явно се товари доста . Аз на моя като съм му подавал 100тина MHz и почваше да примигва лампичката на захранването. |
|
|
 |
|